Türkiye, Suriye için tek umut
ucgen

Türkiye, Suriye için tek umut

2152
Ne demiştiNe oldu

The Gulf Today, 2 Kasım 2008

Adnan Oktar: Türkiye’nin öncülüğünde, Türk devletlerinin birleşmesi ile meydana gelecek, Türk Birliğinin yardımıyla bir Türk İslam Birliği oluşacak inşaAllah. Bu Türkiye’nin öncülüğü ile olacak, buna doğru zaten adım adım gidiyoruz. Zaten en ideali de Türkiye’nin liderlik yapmasıdır. Her ülke devlet olarak ayrı olacak ama; bir manevi birlik olacak inşaAllah, Avrupa Birliği gibi. Pasaport kalkacak, vizeler kalkacak, ülkeler birbirleriyle rahatça ticaret yapabilecekler, alışveriş yapabilecekler, kardeş olacaklar. Bunun oluşması için ilk zemin inşaAllah  Azerbaycan ile olacaktır. Ve İslam ülkelerinden yine Suriye. Azerbaycan da hem Türk hem de Müslüman olan bir ülkedir. Suriye de bizim Müslüman olan kardeşimizdir. Suriye ile de birleşeceğiz inşaAllah. Bunlar ilk adımlar olacaktır. Ve bu peş peşe gelen bir süreç şeklinde gelişecektir. Türk İslam Birliğinin oluşması önümüzdeki on yıl onbeş yıl içerisinde gerçekleşip  bitecek inşaAllah.

 


 Trabzon TV, 4 Eylül 2008

Adnan Oktar: SURİYE İLE TÜRKİYE'NİN BİRLEŞMESİ AN MESELESİDİR.Suriye bunu şiddetle istiyor, Türkiye’nin ağabeylik yapmasını... Suriye-Türkiye ayrı ayrı devletler, ama tek bir beraberlik olsun istiyorlar. Bu çok güzel, Türk İslam Birliği kardeşliği içerisinde, tabii ki ayrımız gayrımız yok Suriye ile Türkiye de birleşecek inşaAllah, bu onun alameti. Pasaportsuz, vizesiz Suriye’ye gidebileceğiz, Suriyeliler de istedikleri gibi bize gelip konaklayabilecekler. Kardeş olacağız inşaAllah, güzel bir birlikteliğin ilk alametleri bunlar.

Zaman, 29 Haziran 2011

Şam’ı terk etmek zorunda kalan gazetecilerden Le Monde muhabiri Khaled Sid Mahond, Suriyelilerin tek umut olarak Türkiye’yi gördüğünü söyledi. Irak ve Lübnan örnekleri sebebiyle “demokrasi” kelimesinin ülkede kötü bir çağrışım yaptığını ifade eden Sid Mohand, “Onlar için Türkiye, Fransa ve ABD gibi dışarıdan baskı yapan bir Batı gücü değil, dinlenecek bir muhatap” dedi.

 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo