İki ülke tek kabine
ucgen

İki ülke tek kabine

1466
Ne demiştiNe oldu


Trabzon TV, 4 Eylül 2008

Adnan Oktar: SURİYE İLE TÜRKİYE'NİN BİRLEŞMESİ AN MESELESİDİR. Suriye bunu şiddetle istiyor, Türkiye’nin ağabeylik yapmasını... Suriye-Türkiye ayrı ayrı devletler, ama tek bir beraberlik olsun istiyorlar. Bu çok güzel, Türk İslam Birliği kardeşliği içerisinde, tabii ki ayrımız gayrımız yok Suriye ile Türkiye de birleşecek inşaAllah, bu onun alameti. Pasaportsuz, vizesiz Suriye’ye gidebileceğiz, Suriyeliler de istedikleri gibi bize gelip konaklayabilecekler. Kardeş olacağız inşaAllah, güzel bir birlikteliğin ilk alametleri bunlar.



Ekin TV, 29 Ocak 2009

Adnan Oktar: Herkesin her yerde Türk İslam Birliğine olan arzusu, iştiyakı çok iyi vurgulanmalı. Mesela resmi makamlara dilekçe yazılabilir, yazılar yazılabilir, kahvehanelerde sohbet edilebilir, konuşmalar yapılır. Televizyon konuşmaları her şeyle bunun çok ciddi gündem yapılması lazım. O kadar mantıksız ki bizim birleşmememiz. Aynı soydanız, aynı dindeniz, aynı ırktanız, yani her şeyimiz bir, bir sürü kapı var, açılsın o kapılar. Azerbaycan’ın kapıları açılsın, Gürcistan’ın kapıları açılsın, İran’ın kapısı açılsın, Irak’ın, SURİYE'NİN KAPILARI AÇILSIN, Türkistan’ın kapıları açılsın. Rahat rahat gidip ticaret yapalım, sohbet edelim, konuşalım. Onlar bizim canımız ciğerimiz parçamız, kardeşlerimiz. KAPIYA GİTTİĞİMİZDE BİZ NİYE PASAPORT GÖSTERELİM? NORMAL ARABAYLA BASIP GEÇELİM.





Bugün, 24 Aralık 2009

Türkiye ile Suriye arasında çeşitli alanlarda 51 adet işbirliği anlaşması ve mutabakat zaptı imzalandı. İki ülke Ulaştırma bakanlarının Gaziantep-Halep demir yolu hattının açılışını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, ''Bu da çok çok anlamlıydı. İnşallah bunu Şam ve Hicaz demir yoluyla devam ettiririz. Tarih, yeniden o beklenen heyecanı, bizlere ve gelecek nesillere yaşatacak. Atılan adımların sosyal, ticari, kültürel anlamda çok büyük önemi olduğu ortadadır'' dedi.

Başbakan Erdogan, iki ülke arasındaki kara ve demir yollarının birbirine bağlanmasının da önemli olduğunu aktardı. Erdoğan, "Suriye'yi 20 milyon nüfuslu bir pazar değil, 320 milyonluk Ortadoğu pazarına giriş kapısı olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo