Cumhuriyet Bilim Teknik (CBT) dergisinin Haziran 2004 sayısında, "Böceksiz Bir Dünya Düşünülemez" başlıklı bir yazı yayınlandı. Böceklerin ekosistemdeki kritik rollerini ele alan yazıda, aşağıdaki evrim senaryosuna yer veriliyordu:
Eğer böcekler evrimleşmeseydi, insanlar da büyük bir olasılıkla varolmazdı. Çünkü, yiyeceklerimizin büyük bir kısmını oluşturan çiçekli bitkiler, dinozorların 65 milyon yıl önce ortadan kalkmasından sonra ortaya çıkan kanatlı böceklerle birlikte dünya üzerinde yayılmaya başlamış[*]. Harvard Üniversitesi"nden biyolog Edward O. Wilson buna bağlı olarak insanın evrimini şöyle açıklıyor: ""İnsanlar memelilerden, memeliler ise omurgalılardan oluşmuştur. Omurgalılar tamamen çiçek açan bitkilere bağlıydı. Böcekler hiç olmasaydı insanların evrimleşmesi mümkün olmazdı.
Bu senaryo sadece hayalgücüne ve koyu bir Darwinist olan Edward O. Wilson"ın evrimci ön yargılarına dayanmaktadır. Gerçekte insanların, böceklerin veya çiçekli bitkilerin evrimle ortaya çıktığını gösteren hiçbir bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Aksine tüm canlılar fosil kayıtlarında bir anda bugünkü halleriyle, eksiksiz olarak ortaya çıkarlar. Dilerseniz aşağıdaki linklerden bu senaryoya dahil edilen canlıların gerçek kökeniyle ilgili bulguları inceleyebilir ve bu evrim senaryosunun bilimsel dayanaksızlığını görebilirsiniz.
[*] Düzeltme: CBT yazısında, kanatlı böceklerin dinozorların ortadan kalkmasından sonra ortaya çıktığı belirtilmektedir. Oysa burada tercüme hatasından kaynaklanan bir yanlış bilgilendirme söz konusudur. Kanatlı böcekler, günümüzden 327 ila 320 milyon yıl önce Serpukhovian döneminde birdenbire ortaya çıkmıştır.("The Evolutionary History of Insects", http://www.palaeos.com/Invertebrates/Arthropods/Insecta/insect_evolution.htm )