Şu an henüz çok ön planda olmasa da yakın gelecekte bugünkü neslin her alandaki sorumluluklarını üstlenmesi bekleniyor. Dünya toplumunun oldukça geniş bir bölümünü oluşturuyor. Hatta, sayı bakımından bazı ülke nüfusları içinde ilk sırada. ABD'de 80 milyon üyesiyle ülkenin tarihindeki en yüksek sayıya sahip yaş grubu: Popüler adıyla "milenyum kuşağı".
2000 yılında yayınlanan ve bu konudaki en önemli kaynaklardan biri olan "Millenials Rising"in yazarları Neil Howe ve William Strauss aynı zamanda bu kuşağın isim babası sayılıyor. Howe ve Strauss bu sosyal grubu 1982-2004 yılları arasında doğanlar olarak tanımlıyor.
Milenyum kuşağının en önemli ortak özelliklerinden biri doğdukları andan itibaren internet, bilgisayar, akıllı telefonlar ve her türlü ileri teknolojiyle içiçe büyümüş olmaları. Sosyal ve psikolojik gelişimlerinde, kişilik yapılarında bu modern teknolojik ortamın belirleyici rolü oldukça yüksek.
Çeşitli kaynaklara göre, milenyum jenerasyonunun çoğunluğuna ait bazı çarpıcı ortak özellikler şöyle :
İnsanlarla bağlantıda olmaya aşırı düşkünler. Öyle ki % 83'ü cep telefonlarıyla birlikte uyuyor. 1 saat içinde en az bir kere akıllı telefonlarına bakıyorlar. Günde ortalama 88 mesaj alıp gönderiyorlar. Konuşmaktan ise aynı derecede hoşlanmıyorlar.
% 55'i sosyal medyaya en az bir veya daha fazla selfi göndermiş. Adeta YouTube, Facebook, Instagram ve Pinterest'te yaşıyorlar. Diğer nesillere göre en yüksek Facebook arkadaşı sayısına sahipler. Ünlü birinin onları Twitter'da takip etmesi, Facebook'da paylaşımlarının beğenilmesi onlar için çok önemli bir gündem.
Bilgisayar programlarına, işletim sistemlerine, yeni teknolojik cihaz ve sistemlere kolay ve hızlı uyum sağlayabiliyorlar. Bilgisayar temelli işleri diğer kuşaklara göre daha rahat yapabiliyorlar.
Her konuda güncel olmak, anı yakalamak en büyük hedefleri. Her şeyin en son versiyonuna sahip olmak, her şeyden ilk haberleri olmak, bir haberi ilk yayan olmak, yeni bir trend başlatmak, başkalarının taklit edecekleri sansasyonel şeyleri ilk ortaya atan olmak en büyük tutkuları.
Merkezi New York’da bulunan bağımsız haber portalı Ekurd Daily 23 Aralık 2016’te Harun Yahya’nın “Milenyum kuşağını kazanmak geleceği kazanmaktır” başlıklı makalesini yayınladı.
http://ekurd.net/winning-over-millennials-2016-12-23
http://www.harunyahya.org/tr/Articles/238577/Milenyum-Kusagini-Kazanmak-Gelecegi-Kazanmaktir