Hürriyet gazetesinin ilavesi olan Hürriyet Bilim dergisi, yeni bir Darwinizm propagandasına daha imza attı. Discover dergisinin insanın sözde evrimiyle ilgili bir dosyasını aynen tercüme ederek yayınlayan Hürriyet Bilim, insanın maymun benzeri canlılardan geldiği masalını sanki bilimsel bir gerçek gibi göstermeye çalıştı.
Oysaki evrim masalının hiç bir bilimsel dayanağı olmadığı, Darwinizm'in sadece ateizm uğruna ayakta tutulmaya çalışıldığı bilinen bir gerçektir. Kimi evrimci bilim adamları bile, ellerinde bilimsel delil olmadığını, sadece materyalist felsefe nedeniyle bu teoriyi savunduklarını ifade etmekten çekinmemektedir. Örneğin evrimci antropolog Dr. Michael Walker, "kabul etmeliyiz ki, birçok bilim adamı ve teknoloji uzmanının Darwin teorisini ikna olmasalar da onaylamalarının tek nedeni, bu teorinin Yaratıcı'nın varlığını reddetmesidir" demiştir. (Quadrant, Ekim1982, s.44)
"Canlıların evrimsel tarihlerinin bir keşif meselesi olduğu düşüncesi, bir efsanedir. Eğer öyle olsaydı, ne kadar çok fosil bulursak, insanın evrimi hikayesinin de o kadar açık hale gelmesi gerekirdi. Oysa eğer bir şey olduysa, bunun tam tersi olmuştur." (Niles Eldredge, Ian Tattersall, The Myths of Human Evolution, s. 126-127)
"Ata-torun ilişkilerine dayalı insan evrimi şeması, tamamen gerçeklerin sonrasında yaratılmış bir insan icadıdır ve insanların önyargılarına göre şekillenmiştir... Bir grup fosili almak ve bunların bir akrabalık zincirini yansıttıklarını söylemek, test edilebilir bir bilimsel hipotez değil, ama geceyarısı masallarıyla aynı değeri taşıyan bir iddiadır-eğlendirici ve hatta belki yönlendiricidir, ama bilimsel değildir. (Henry Gee, In Search of Deep Time, New York, 1999, s. 116-117)
"Toplumun geneli, insanın kökeni hakkındaki derin belirsizliğe dair bilimsel uzmanların yaptıkları açıklamalardan çok nadiren haberdar edilir. Bunun yerine, şu veya bu kimsenin en son teorisi ile besleniriz ve bize bizzat paleoantropologların bunun üzerinde anlaşamadıkları gerçeği aktarılmaz. Ve tipik olarak, teori mağara adamlarının veya "bol makyajlı" insan atalarının hayali resimleri ile süslenir... Görünen odur ki, bilimin hiç bir alanında bu kadar az bir malzeme üzerine bu kadar fazla bir kurgu yapılmamıştır." (Wells, Icons of Evolution, 2000, s. 225)
Yaratan Rabbin adıyla oku.
O, insanı bir alak'tan yarattı.
Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir; Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir. İnsana bilmediğini öğretti.
(Alak Suresi 1-5)
"Aslında eski hominidlerin yürüme şekilleri hakkında net bir şey söylemek zor... Kimse... kesin bir şey söyleyemiyor."
"Modern Akıl Nasıl Oluştu?" başlıklı kısımda ise şöyle denmektedir:
"Bilim adamları hala modern aklın ortaya nasıl çıktığını bilmiyor..."
Diğer kısımlarda da yine hep, belirsizlik itirafları dikkat çekmektedir:
"Beyin boyutlarının niçin bu kadar büyüdüğü konusuna gelince... paleoantropologlar bunun nedenleri konusunda fikir birliği içinde değilller."
"... Pek çok bilim adamı, alet kullanımının evrimi konusunda kesin bir değerlendirme yapamıyor"
"Yıllardır bilim adamları Neandertallerin ve H. erectus'un niçin ortadan kalktığını araştırıyor... pek çok neden üzerinde duruldu. Ama bunların hiç biri kesinlik kazanmadı."