Focus dergisinin Şubat 2003 sayısında "Evrimde Yeni Bir Halka mı?" başlıklı bir haber verildi. Haberde asılsız iddialarla evrim propagandası yapılıyor, insanın evrimi senaryolarını geçersiz kılan Dmanisi fosilleri, evrimin "kayıp halka"larından biri gibi gösteriliyordu. Bu fosilin 2 milyon yıllık Homo erectus fosilleri ile 1.7 milyon yıllık Homo ergaster fosilleri arasındaki bir döneme ait olduğu ileri sürülüyor ve bu yeni teorik kategorinin ismi Homo georgicus olarak belirtiliyordu.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, oldukça kısa olan Focus"taki yazı, ciddi bir haber görünümünde değildir. Haberde geçen ifadeler, haberi hazırlayan kişinin konu hakkında pek de bilgili olmadığını göstermektedir. Örneğin şu cümleye dikkat edelim:
"Paleontologlar bu tarihsel belirlemeyi alt çenenin uzunluğuna ve kemiklerin boyuna göre saptıyorlar."
Bu ne demektir? Nasıl olur da bulunan bir fosilin çenesinin uzunluğu ve kemiklerinin boyu, bu fosilin yaşını belirler? Böyle bir şeyin mümkün olmadığını, paleontoloji hakkında en yüzeysel bilgiye sahip olan bir kişi bile bilir. Fosillerin yaşı, radyometrik testler olarak bilinen ve fosillerin bulunduğu kayaların yaşının belirlenmesi esasına dayanan yöntemlerle bulunur.
Dolayısıyla Focus"un haberi pek ciddiye alınabilecek bir yazı gibi gözükmemektedir. Ancak burada yine de konuya açıklık getirecek bazı noktaları belirtmekte yarar görüyoruz.
Dmanisi, Gürcistan sınırları içinde ve tarihi ipek yolu üzerinde bir bölgedir. Burada çıkarılan fosillerin özelliği gerçekte mevcut evrim senaryolarını yıkmış olmasıdır. Bu kazı alanında çıkarılan bazı kafatası fosilleri kafatası hacmi, jeolojik yaşı ve coğrafi konumu açısından evrimcileri zor durumda bırakmış ve maymundan insana uzanan hayali evrim ağacına önemli darbe olmuştur. (Ayrıntılı bilgi için bkz. http://www.netcevap.org/natgeo0208.html)
Fosiller bulunduğunda Homo erectus türünün geçerliliğiyle ilgili ciddi tartışmalara yol açmıştır. Örneğin Almanya’da düzenlenen ve Dmanisi fosillerinin ele alındığı bir konferansta, evrimciler tarafından bir ara tür olarak gösterilen Homo erectus’un geçerli bir tür olarak alınamayacağı, bu türe ait tüm fosillerin günümüz insanının varyasyonları olduğu ortaya konmuştur. American Scientist dergisinde konu şöyle anlatılmaktadır:
"Senckenberg konferansındaki katılımcıların çoğu, Michigan Üniversitesi’nden Milford Wolpoff, Canberra Üniversitesi’nden Alan Thorne ve meslektaşlarının başlattığı ve konusu Homo erectus’un taksonomik konumu olan ateşli bir tartışmaya daldılar. Bu kişiler Homo erectus’un bir tür olarak geçerliliğinin olmadığını ve bütünüyle elimine edilmesi gerektiğini ısrarlı bir şekilde ileri sürdüler. Homo türünün bütün üyeleri, doğal herhangi bir ara veya alt bölüm olmaksızın, yaklaşık 2 milyon yıl öncesinden bugüne, çok fazla değişkenlik gösteren, geniş bir alana yayılmış tek bir türe, Homo sapiens’e aitti. Konferansın konusu, Homo erectus"un mevcut olmadığıydı." (1)
Dmanisi’de 2002 yılında bir kafatası fosili daha çıkarıldı ve evrim ağacının sadece hayal gücüyle oluşturulduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu kafatası fosili de öncekiler gibi medyada geniş yankı bulmuş, bulgu MSNBC’de "Fosil Bulgusu İnsanın Kökeni Teorilerini Altüst Ediyor" başlığıyla duyurulmuştu. (2)
Dmanisi fosillerinin ortaya koyduğu gerçek ise özetle şudur: Hayali kayıp halkayı aramak için yola çıkan paleontologlar, sayıları giderek artan ve hiç bir evrimsel sıralamaya uymayan fosillerin ortaya koyduğu tablo karşısında artık eski iddialarını savunamaz hale gelmişlerdir. Fosil kayıtlarında maymunlardan insana bir evrim gerçekleştiğine dair hiçbir kanıt elde edilememiştir.
Focus dergisi gibi evrimci yayınlar ise, evrim teorisinin aleyhinde seyreden bu tür gelişmeleri görmezden gelmekte, okuyucuyu yanlış bilgilerle yanıltarak Darwinist propagandayı sürdürmekte ısrarlı davranmaktadırlar.
1- "Doubting Dmanisi", Pat Shipman, American Scientist, Kasım-Aralık 2000, sf. 491
2- MSNBC.com: "Fossil Discovery Upsets Theories on Human Origins" , 4 Temmuz 2002.