Türkiye, dünya için bir nimet
ucgen

Türkiye, dünya için bir nimet

1298
Ne demiştiNe oldu


Al Baghdadi TV, 30 Nisan 2008

Adnan Oktar: Tabii direkt çözüme bakmak lazım. Çözüm bütün İslam aleminin biraraya gelmesi, TÜRKİYE’NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE BİR BÜYÜK TÜRK-İSLAM BİRLİĞİNİN OLUŞTURULMASI, TÜRKİYE’NİN SÜPER DEVLET OLARAK BÖLGEYE AĞIRLIĞINI KOYMASI ve bütün İslam alemini kardeşi olarak, öz kardeşi olarak çok iyi kollayıp koruması, onların ekonomik yönden, siyasi yönden güçlenmelerini sağlaması, bütün Türk alemi, ki onların da tamamı Müslüman aşağı yukarı, onları da koruyuculuğu altına alması ve bölgede bir süper devlet olarak anarşiyi terörü tamamen durdurması. Büyük bir medeniyet hamlesi yapılması, Hz. Süleyman devrine benzemeye çalışan bir gayret içinde olmamız; çözüm bu.



Hatay TV, 7 Eylül 2008

Adnan Oktar: Gittikçe Türkiye'nin ağabeyliği yayılmaya başladı; herkes kabul ediyor. Mesela, Gürcistan, Ermenistan, yani direk ağabey olarak kabul ediyor Türkiye’yi, bu çok güzel. Yani bölge Türkiye’yi seviyor. Türk askerini çok seviyorlar. Türk askerine karşı acayip bir muhabbet var dünyada. Çok mübarek bir ordu olarak biliniyor. Bence yollar sonuna kadar açık, yani Türk İslam Birliği, benim kanaatim, en fazla bu 10 yıl içinde çok rahat oluşacak gibi görünüyor.


Habertürk, 13 Şubat 2009





Eski CIA Ulusal İstihbarat Konseyi Başkan Yardımcısı Graham Fuller, Türkiye-İsrail-ABD ilişkilerini değerlendirdi:

“Türkiye’nin, Ortadoğu’da yeniden büyük bir oyuncu olarak belirmesi olağanüstü bir olaydır. ... Dünya, böyle bir Türkiye’ye sahip olduğu için şanslıdır – öyle bir devlet ki, bölgede yaşanan olaylara esaslı duygusal ani bir tepki verebiliyor, ama aynı zamanda büyük konuları perspektifte tutarak bölgesel bir çözüm için çalışmaya devam edebiliyor. İran bunu yapamaz, yalvaran Arap kralları ve ömür boyu devlet başkanlığı yapanlar cüret bile edemez – ama Türkler yapabilir.”

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo