Daniel Pipes, Musevi asıllı. Eğer sen Musevi isen, Tevrat’a bakmıyor musun, Tevrat’ta hep sevgiden şefkatten, merhametten, affedicilikten, komşulara çok iyi davranmaktan bahsedilir. Kavganın önlenmesinden bahsedilir ve dünyanın son zamanlarında bütün silahların kalkacağı, dünyada mutlak barış olacağı, savaşların tamamen duracağı, bütün insanların Allah’a yöneleceği, müthiş bir sosyal adalet olacağı, dünyanın bayram ve sevinç yerine döneceği belirtilir.
Daniel Pipes benim konuşmalarımdan dolayı hayal kırıklığına uğradığını söylemiş, peki ben haklı mıyım, değil miyim? Ne diyor, Daniel Pipes Suriye konusunda?:
“Korkunç İslamcı isyancılara ve korkunç Esad rejimine baktığımızda, ne radikallerin ne Esad yanlılarının bir zafer kazanmasını istemiyorum. Birbirlerine odaklandıklarında bu bizim için daha iyi, ama bu stratejik bir görüş, insani bir görüş olarak demiyorum. Yoksa Suriye halkına sempatim var ve kalbim kan ağlıyor. İran-Irak savaşında yaptık bunu, Humeyni kazanmasın diye canavar Saddam’a destek olduk. Bırakalım birbirleriyle savaşsınlar”
Müslümanların birbirine odaklanması ne demek biliyor musun, birbirlerini kırıp geçirmeleri... Birbirine odaklanma nedir? Şiddetli bir kavga. Allah Tevrat’ta ‘kavgayı ayırın’ diyor, ‘sulh yapın, silahları ortadan kaldırın’ diyor. ‘Kanı durdurun’ diyor. ‘Ne güzeldir kardeşçe yaşamak’ diyor. Sen ne diyorsun burada? “Birbirlerine odaklandıklarında bu bizim için daha iyi” diyorsun. Nasıl oluyor bu? Sen Musevi insansın, Allah’ın hükmünü uygulasana. “Bırakalım birbirleriyle savaşsınlar” demek olur mu? Tevrat’ta ne diyor Cenab-ı Allah? ‘Savaşları durdurun kan akmasın’ diyor, sen ‘bırakalım birbirleri ile savaşsınlar’ diyorsun. Kavga eden iki taraf varsa ayırmakla mükellefiz biz; yani cahilliklerinden, eğitimsizlerinden kaynaklanan bir durum. Yani peygamber ismi taşıyan, Musevi kökenli bir insan, Musevilerin içinde yetişmiş, Tevrat’ı ve Kuran’ı da çok iyi bilen bir insan, böyle bir görüşe nasıl saplanabiliyor, onu anlayabilmiş değilim. Darwinizm’in, materyalizmin etkisi altında büyük bir ihtimalle.
Ayrıca Daniel Pipes, “Ama bu stratejik bir görüş, insani bir görüş olarak demiyorum. Yoksa Suriye halkına sempatim var ve kalbim kan ağlıyor” diyor. İnsan sevgisi ile sözlerin güzel, Suriye’de acı çekenler için merhamet ediyorum demek istiyor, bu güzel. Ama sen insansın; strateji ayrı, insan ayrı olur mu? Strateji zaten insan içindir, strateji niçin yapılır? İnsani bir görüş olarak diyeceksin, bir Musevi olarak diyeceksin, Allah’a inanan biri olarak diyeceksin.
Daniel Pipes “İran-Irak savaşında yaptık bunu, Humeyni kazanmasın diye canavar Saddam’a destek olduk” diyor. Yani bu bir mantık değil ki, Saddam gibi bir adama silah verip başka Müslümanları katletmesini istemek zaten kabul edilir bir şey değil. Yani bir yanlışı bir insan bir kere yaptıysa, o yanlış yeni yanlışlara örnek olmaz artık. Bir kere yanlış yapmışsın, başında yanlış yapmışsın. Saddam gibi azılı bir deccale silah verilir mi? Git saldır denilir mi? İran rejiminin anormal yanları varsa ilimle, irfanla, akılla, güçle gerekirse ambargo uygularsın, gerekirse eğitirsin, akıl kullanarak netice elde edersin. Tevrat bunu vadetmiş bize. Tevrat’ta Cenab-ı Allah söylüyor bak, güçle kuvvetle değil diyor, yani silahla tankla topla değil, Allah’ın gücü ile başaracaksın diyor Moşiah (Hz. Mehdi) için.
Tevrat’ta Allah barıştan, sevgiden, merhametten bahsediyor:
Ben barış yanlısıyım, ama söze başladığımda, onlar savaşa kalkıyor! (Mezmurlar, 120:7)
Bütün dünya esenlik ve barış içinde sevinçle haykırıyor. (Yeşaya, 14:7)
... Savaş yayları kırılacak. Kralınız uluslara barışı duyuracak... (Zekeriya, 9:10)
Sen Musevi’sin, Tevrat’a göre senin barış yanlısı olman gerekir. Aksinde savaşı savunmuş oluyorsun. Tevrat’a göre de bu olmaz." (Adnan Oktar, 22 Mayıs 2013, A9 TV)