Mehmet Şevket Eygi: Ahir Zamanda mühim olan imanı kurtaracak konulardır
ucgen

Mehmet Şevket Eygi: Ahir Zamanda mühim olan imanı kurtaracak konulardır

53044
Ne demiştiNe oldu

A9 TV , 4 Şubat 2012

ADNANOKTAR: KURAN’A BAKTIĞIMIZDA İKİ ANA KONU ÜZERİNDE DURULDUĞUNU GÖRÜYORUZ. BİR; İMAN ZAFİYETİ, İNSANLARDAKİ İMAN ZAFİYETİ, İMANIN ÖNEMİ; İKİ, İTTİHAD-I İSLAM. Kuran’ın her sayfasında bu işlenir. Bazıları anlamazlıktan geliyorlar. Habire “fıkıh anlat” diyorlar. Haydi, fıkhı anlattım. Beş vakit namazı bütün detaylarıyla anlatayım, abdesti. Namaz mı kılacaksınız ben anlatınca? Birçok cami hocası, eğer mecburen camide namaz kılması durumu olmasa -çünkü maaşını keserler- namazını bile kılmaz. Cami olmasa, camide görevli olmasa çoğu namazını kazaya bırakıyor. Takva dediğimiz kişilerin birçoğu kılmıyor.

Bu gibi kişiler, farz edelim tatile gitmiş olsalar bir yere -bazı insanlar için söylüyorum- sabah namazı diye bir konu kalmıyor, namaz vaktinde yatıyor. Öğlen kılıyor, “kazasını yaptım” diyor. Çok rahatlar. Benim bu sözümü dinleyenler yerden göğe haklı olduğumu içlerinden başlarını sallayarak kabul ediyorlardır. Muttaki, meşhur alim zannettiğimiz birçok insan bile namazlarını zoraki kılıyor. Zannettiğiniz gibi değil.  Çok az kılıyorlar namazlarını. AMA İMAN COŞKUSUNU ALAN BİR İNSAN, HAKKUL YAKÎN (HERŞEYİ TAM, KALBEN BİLEN), İLMÜL YAKÎN (İLİMLE BİLEN) BİR İMANA SAHİP OLAN BİR İNSAN COŞKUYLA SEVİNÇLE NAMAZINI KILAR VE HAYATININ AMACI İTTİHAD-I İSLAM VE İMAN HAKİKATLERİNİN ANLATILMASI OLUR, ALLAH RIZASI İÇİN. ANA KONULARI BU OLUR. İMANIN GÜÇLENMESİ İÇİN DE KURAN’IN MUCİZELERİNİN ANLATILMASI, BİRİNCİ; PEYGAMBERİMİZ (S.A.V.)’İN MUCİZELERİNİN ANLATILMASI DA İKİNCİ ŞARTTIR. 

 

 

Milli Gazete, 10 Temmuz 2012

 Mehmet Şevket Eygi, kendisine gelen bir mektup üzerine; Bana göre boş, faydasız, hattâ zararlı olan, gaflete düşürücü konuları işlemem. Kesinlikle ısmarlama yazı yazmam. Ahir zamanda yaşadığımız için vakit çok hızlı akıyor, hadiseler birbirini sür'atle kovalıyor. Ömrü 24 saat olan güncel vak'alar beni pek ilgilendirmez. “İsterim ki, bugün yazdığım yazı, bundan on, hattâ elli sene sonra okunmaya layık olsun, ilgi uyandırsın, faydalı ve ibretli olsun. Doğru bildiğim bazı konuları sık sık tekrarlarım. Önemli bir gerçeği, çok faydalı bir uyarıyı, yapıcı bir tenkidi bir kere yazmak asla yeterli olmaz. Gerçeklerin, uyarıların tekrar edilmesi gereklidir.” demiş.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo