İslam Alimleri Ahir Zaman Hakkında Ne Diyor?
ucgen

İslam Alimleri Ahir Zaman Hakkında Ne Diyor?

1773

Muhammed Nasreddin Albani

Sözün özü şu ki, Mehdi'ye inanmak, peygamberden aktarılan tevatür hadislere dayalı köklü bir inançtır ve ona inanmak vaciptir. Çünkü Allah'ın buyruğunda (Bakara Suresi, 2-4) takvalıların özelliklerinden olarak anlatılan gaibe inanmak inanışın bir parçasıdır. Cahillerden başkası bunu inkar etmez. (Muhammed Nasreddin Albani, "Mecellet'üt-Temeddün'il-İslami", sayı 22, s. 646)

Kıyamet Alametleri: Sosyal Bozulma

"Kötülerin çoğaldıkça çoğalması, yalancıların doğru kabul edilip doğruların yalancı sayılması, hainlerin güvenilir, güvenilir kimselerin hain sayılması… Kıyamet alametlerindendir." (Son Zamanlarla İlgili Hadisler, s. 92)

Bu hadisten de anlaşılmaktadır ki, toplumda kötü insanların çoğalması, güvenilir kabul edilen bazı insanların gerçekte yalancı, yalancı olarak tanınan bazılarının da gerçekte güvenilir kişiler olması Ahir Zaman'ın bir özelliğidir. Günümüz insanlarının karşı karşıya oldukları önemli bir sorun, toplumun temelini oluşturan bu sosyal yapılardaki bozulmadır. Birleşmiş Milletler Uluslararası Suç Önleme Merkezi'nin hazırladığı "Evrensel Suç ve Adalet Raporu" tüm dünya ülkelerini kapsayan şu genellemeleri içermektedir:



  • Ortalama olarak, suç oranları 1980'lerde olduğu gibi, 1990'larda da yükselmeye devam etmektedir.
     
  • Dünyanın neresi olursa olsun, beş yıllık bir periyotta, büyük şehirlerin sakinlerinin üçte ikisi en az bir kere suç sayılan fiillerin hedefi olmaktadır.
     
  • Son yıllarda yasadışı uyuşturucu madde türleri sayıca artmış ve nitelik olarak da çeşitlenmiştir.

    Aslında bu sosyolojik çöküntünün nedenleri Kuran'daki geçmiş toplumların kıssalarında açıkça bildirilmektedir.Sosyal dejenerasyon ve buna bağlı olarak ortaya çıkan her türlü sorun, insanların yaratılış amaçlarını unutarak Allah'ın bildirdiği hak dinden ve manevi değerlerden uzaklaşmalarının kaçınılmaz bir sonucudur.
PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo