Hz. Ali türbesinde ilk Sünni lider
ucgen

Hz. Ali türbesinde ilk Sünni lider

27709
Ne demiştiNe oldu

Vakit Gazetesi, 25 Mayıs 2008

Adnan Oktar:İşte her şey hayra güzelliğe gidiyor inşaAllah. MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNİ ÇOK SEVSİNLER, KORUYUP KOLLASINLAR, cemaat ayrımı olmasın. Özellikle böyle cemaat ayrımı yahut böyle grup ayrımlarında abartılı hareketlerin olmaması çok önemli, YANİ TEK BİR DÜŞÜNCEDE TOPLANILMASI ehli sünnet inancı olan Müslümanların, HATTA Şİİ DE OLSA FARK ETMEZ CAFERİ DE OLSA FARK ETMEZ. HERKESİN KURAN ETRAFINDA TOPLANIP, PEYGAMBERİMİZ (sav)'İN SÜNNETİ ETRAFINDA TOPLANIP, TEK BİR VÜCUT OLMASI ÇOK HAYATİ İNŞAALLAH.

Vakit Gazetesi:  Böyle bir ayrılık görmüyorsunuz ama yani.. görüyor musunuz öyle bir şey?

Adnan Oktar: Müslümanlar içerisinde? Yani az da olsa zayıf da olsa var onun da kalkması gerekiyor. Yani dünyada görüyoruz biz, Sünni Şii ayrımı yani gerçi tavanda öyle bir konu yok, ama zeminde öyle bir konu varmış gibi oluyor. Ama zamanla bunun üstüne üstüne gidilmesi bununla ilgili yazılar yazılması, konuşulması mesela Şİİ, CAFERİ KARDEŞLERİMİZLE OTURUP SOHBET EDİLMESİ, BİZ KARDEŞİZ BİRLİKTEYİZ, BERABERİZ MESAJININ VERİLMESİ, ÇOK ÖNEMLİ.
 


Kütahya Destan TV, 5 Ağustos 2008

Adnan Oktar:...KARDEŞLİK BAĞLARINI GÜÇLENDİRELİM. Sağcı, solcu, alevi, sunni hiç fark etmez hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Allah hepimize ayrı bir özellik ayrı bir düşünce vermiş olabilir o Allah’ın bir yaratması. Bu birbirimize karşı olmamızı gerektirmez. Sevgi içinde, barış içinde, kardeşlik içerisinde bu güzel memleketimizde yaşayalım. Dünyanın en güzel memleketi çok bereketli güzel topraklarımız var.

Vatan, 29 Mart 2011

Akşam, 30 Mart 2011

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Irak'ta dün Necef'teki Hz. Ali türbesini ziyaret ederek, dua etti. Erdoğan'ın bu ziyareti İslam dünyası için bir ilk. Zira ilk kez Şii mezhebi dışında Sünni bir Müslüman lider Hz. Ali türbesini ziyaret etmiş oldu. Erdoğan'ın türbe ziyareti, iki mezhep arasında gerilimin arttığı bir dönemde Sünni ve Şii dünyasının yakınlaşmasında önemli bir adım olarak görülüyor.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo