1967 yılında kurulan Kore Müslüman Federasyonu (KMF)’e göre Güney Kore’de yerli ve yabancı yaklaşık 120.000-130.000 arasında Müslüman yaşıyor. Müslüman Nüfusun çoğunluğunu Pakistan ve Bangladeş’ten gelen göçmen işçiler oluşturuyor. Aslen Koreli olan Müslümanların sayısı ise yaklaşık 45.000 olarak tahmin ediliyor.
Budistlerin çoğunlukta olduğu ülkede Müslüman toplum zengin ırk ve etnik farklılıklarıyla dikkat çekiyor. Amerika, Kore, Endonezya, Malezya ve Özbekistan gibi yaklaşık 14 farklı ülkeden Müslümanlar biraradalar. Ayrıca bölgede Güney ve Güneydoğu Asyadan çalışmaya veya iltica etmeye gelen on binlerce Müslüman var.
Bir liman şehri olan Busan şehrindeki Müslüman nüfusun hızla büyüyor ve İslami eğitim veren bir okul açmak için çalışmalar yapılıyor.
10 yılı aşkın bir süredir Güney Kore’de yaşayan Pakistan asıllı bir işadamı olan Haseeb Ahmed Han Bundan 10 yıl önce Kore’ye geldiğinde burada yeterince cami olmadığını aktarıyor ve, “Şimdi ise bütün ülkede bir çok cami var” diyor.
Ülkenin en büyük camisi başkentin Itaewon bölgesindeki Seul Merkez Camisi. Ülkenin bütün önemli şehirlerinde küçük camiler bulmak ise mümkün. Gwangju, Busan, Daegu gibi şehirlerde de 10"dan fazla cami bulunuyor. Güney Kore’de camiler Müslümanlar için sadece ibadet yeri değil. Hasib, “Cuma namazı insanları bir araya getiriyor. Ve bu ibadetten sonra insanlar daha iyi bir toplum oluşturabilmek için bir araya geliyorlar. İnsanlar Cuma namazlarında ve vaazlarında konuşmayı ve dinlemeyi bir arada yaşamayı ve paylaşmayı öğreniyorlar” diyor. Camiler bir kaynaşma ve eğitim merkezi. Camiler ayrıca İslam’ı öğrenmek isteyen kimselere de yardımcı olan kurumlar. Hasib camilerin bölgede sözlü ve yazınsal materyaller sunduğunu ve İslamı öğrenmek isteyenlere yardımcı olduğunu aktarıyor. İslam’ı öğrenmek isteyen İslam ile alakalı materyalleri ücretsiz edinebiliyorlar.