Gel-git bölgelerinde yaşayan balıkların çoğu, sığ ve çok akıntılı sulara dayanıklı bir yapıya sahiptir. Sular çekilirken akıntıya kapılmaktan korunmaları için küçük deliklere saklanmaları gerekmektedir. İnce yapıları ve 20 cm`den kısa boyları sayesinde bunu rahatlıkla gerçekleştirebilmektedirler.
Bu bölgedeki balıkların yüzgeçleri de yaşadıkları koşullara en uygun yapıya sahiptir. Göğüs yüzgeçleri sayesinde kayalara tutunabilirler. Derileri de sürekli bir akıntıya dahi dayanabilecek bir şekilde yaratılmıştır. Bazı türlerinde çok az pul bulunurken bazılarında ise hiç yoktur. Bunun yerine birçok balık türü, vücutlarını kayganlaştıran mukus benzeri bir sıvı salgılayarak akıntı sırasında oluşabilecek sürtünmeyi azaltmaktadır. Bu sıvı aynı zamanda küçük oyuklara saklanırken mucizevi bir şekilde yağlama görevi görerek balıkların kolaylıkla saklanmalarını da sağlamaktadır.
Bu kusursuz özelliklerin yanı sıra gel-git bölgelerinde yaşayan balıklar, hayranlık uyandıran bir kamuflaj yeteneğine de sahiptir. Bazı türleri sürekli renk değiştirirken, birçoğu ise nerede yaşarlarsa yaşasınlar çevreye uygun renk ve deseni anında kazanabilmektedirler.
Gel-git bölgelerinde yaşayan balıklarla ilgili bir diğer yaratılış mucizesi ise, bu balıkların vücutlarındaki, su kaybetmeye olağanüstü dirençli mekanizmadır. Bu mekanizma sayesinde vücutlarındaki suyun %60`ını kaybetmeleri durumunda bile yaşamlarını sürdürebilirler. Sahip oldukları kalın deri ve salgıladıkları mukus sıvısı, su kaybını yavaşlatan bu mekanizmanın parçalarıdır.
Allah her canlıyı ihtiyacı olan özelliklerde yaratmış olan üstün güç sahibi Rabbimiz'dir.