Filistin'deki uzlaşmaya Türkiye vesile oldu
ucgen

Filistin'deki uzlaşmaya Türkiye vesile oldu

52809

Maraş Aksu TV, 7 Ocak 2010

Adnan Oktar: Filistin’de bir kere toprak bölünmeleri var, değil mi ayrı ayrı çok küçük böyle ufak ufak parçalar halinde. Onların birleşmesi gerekiyor bir, çünkü çok ehemmiyetli bir şey, şimdi Allah vermesin Konya bizden ayrı, arada başka bir şey var, olmaz. Hepsini bir birleştirmek lazım. İKİNCİSİ DE MANEVİ BÖLÜNMENİN KALKMASI LAZIM, İŞTE HAMAS’LA FİLİSTİN KURTULUŞ ÖRGÜTÜ’NÜN YEK VÜCUT OLMALARI LAZIM. ÇÜNKÜ ALLAH’IMIZ BİR, KİTAB’IMIZ BİR, KARDEŞİZ. HATTA IRK OLARAK BİLE BİRLER, HEPSİ İSMAİLOĞULLARI’NDAN.


Çırağan İftar Toplantısı, 16 Ekim 2008

Adnan Oktar: Türkiye ağabeylik yaptığında o coğrafya içerisinde Türkiye’nin ağabeyliğini kabul etmeyecek hiç kimse yok.Şiilerde, Caferilerde, Suudilerde, İranlılarda, mesela Sayın Ahmedinejat buraya gediğinde, geldi bir Sünni camide Sünni imam arkasında namaz kıldı. Bu ne demektir, siz eğer lider olursanız ben bunu kabul ediyorum. Açıkça budur. Ben dedi zaten burada siyasi bir mesaj verdim dedi. Çok önemli siyasi bir mesaj verdim dedi. Daha ne desin.HİZBULLAH DA KABUL EDER, HERKES KABUL EDER, TÜRKİYE’NİN LİDERLİĞİNİ KABUL ETMEYECEK BU COĞRAFYADA KİMSE YOK. ÇÜNKÜ TÜRKİYE SON DERECE ILIMLI, SEVECEN, MAKUL BİR ÜLKE. İnsanları saygın ve efendi insanlar, son derece kültürlü, görgülü insanlar. Ve yıllarca liderlik yapmış bir ülke biliyorsunuz. Osmanlı döneminden bir tecrübesi var. Bütün Türk ülkelerinin, bütün İslam ülkelerinin ağabeysi olarak ortaya çıkacaktır Türkiye. Bunu herkes görecek. Bunu açık açık da söylüyorum, on yıl sonra bu sözümün altına ben yine imzamı atacağım. İnşaAllah.


Gulf Today, 2 Kasım 2008

Adnan Oktar: Bu zaten eskiden beri Türkiye’nin üzerinde olan bir görevdir bu. Yani bütün hükümetler döneminde de bunu biz gördük. Türkiye her zaman fiilen Türk İslam aleminin liderliğini üstlenmiştir. Her yerde bunu hissettirmektedir. Her yerde bir ağabeylik görevini dolaylı yoldan veyahut dolaysız olarak da göstermektedir. HER TÜRLÜ ANLAŞMAZLIKTA TÜRKİYE DEVREYE GİRMEKTEDİR. Mesela Kafkas İttifakının oluşmasında Türkiye devreye girmiştir. Diğer ülkelerin arasında anlaşmazlık olduğunda Türkiye arabulucu konumunda olmaktadır.

 

Türkiye, 29 Nisan 2011

 

Türkiye’nin barıştırmak için yoğun çaba harcadığı Filistin’deki taraflar sonunda uzlaştı.Hamas lideri Meşal, gazetemize “Türkiye’nin her planına evet” diyerek imzanın sinyalini vermişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Filistin’deki yoğun barış çabaları olumlu sonuçlandı. Türkiye’nin arabuluculuğu ve Mısır’ın da desteğiyle sürdürülen görüşmeler sonunda El Fetih ile Hamas yetkilileri 1 yıl içinde ortak seçime gitme hususunda mutabakata vardı.

Zaman, 05 Mayıs 2011

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo