Binali Yıldırım: “Kucaklayıcı Olmak ve Sertleştirmemek Ülkenin Birliği İçin Önemli”
ucgen

Binali Yıldırım: “Kucaklayıcı Olmak ve Sertleştirmemek Ülkenin Birliği İçin Önemli”

34226
Ne demiştiNe oldu

Referanduma yönelik sert bir üslup kullanan bazı kesimlerden kimseler ve bazı siyasilerimiz Sayın Adnan Oktar’ın uzlaştırıcı söylemlerinden sonra konuşmalarını düzeltmiş, daha ılımlı bir üslup geliştirmişlerdir.

Son olarak Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım da “Kucaklayıcı olmak ve sertleştirmemek, ülkenin birlik ve beraberliğinin muhafazasında önemli” ifadelerini kullanmıştır.

17 Şubat 2017, A9 TV

ADNAN OKTAR: Karşılıklı gerilimi artırmanın bir alemi yok. Herkesle zıtlaşmayalım. Herkesle muhalif bir pozisyona girmeyelim. Sürekli misillemeler, sürekli çatışmalar olmasın. Nezaketli bir kınama yeterlidir. Sürekli karşılık vermeler falan, bunlar iç açıcı değil. Etrafı yatıştıralım. Yani herkese haddini bildiren bir üslup içinde değil de, herkese şefkatle yaklaşan, şefkati esas alan akılcı bir tavır içinde olalım. Bu gerilim meydana getirir. Muhalefetle de iktidar iç içe olsun sakin bir ortam meydana getirelim. Bir tansiyonu düşürelim, sakinleştirelim herkesi.

Hayırcıları çok korkunç insanlar gibi göstermek çok yanlış. Bunu tekrar tekrar vurgulasınlar. Allah razı olsun biz söyledikten sonra hakikaten o konuda çok fazla konuşma yapıldı, çok fazla demeç verildi. “Hayırcılar da kardeşimizdir, onlar da başımızın tacıdır” dediler. Aynı istediğimiz gibi söylediler. Ama bu yeterli değil. Hükümetle muhalefetin uzlaşması çok hayati. Türkiye için lüks, muhalefet olması. Gerçek klasik muhalefet olması lüks. Bizim şimdi bunu yapacak durumumuz yok. Ancak kardeşlik bağı içerisinde birbirimizi samimi eleştirebiliriz. Klasik siyasette kıyasıya bir rekabet vardır, biz onu şu an yapamayız. Türkiye’nin konumu buna müsait değil.


16 Şubat 2017, A9 TV

ADNAN OKTAR: Şimdi Hükümet’ten de rica ettik böyle konuşmalar olmasın diye, Hükümetimiz de Allah razı olsun sürekli lehte konuşmalar yapmaya başladı. O keskin, zıtlaştırıcı, kutuplaştırıcı üslubu bıraktılar, bu çok iyi oldu. Genel olarak bir düzeltici üslup var, yani daha ılımlı çizgiye giden bir üslup var, böyle bir konu zıtlaşma unsuru olmaz. Biz referandum kültürünü benimsemiş bir milletiz, bir sene içinde on kere, yirmi kere de referandum olur, arslan gibi gideriz oyumuzu kullanırız. Hayırcılar da bizim kardeşimiz, evetçiler de kardeşimiz. Vatanın bütününü biz seviyoruz, bütününü.


13 Şubat 2017, A9 TV

ADNAN OKTAR: Büyük Birlik Partilileri karşına almak ne kadar hata? Saadet Partisi’ni karşına almak ne kadar hata? CHP’yi niye karşına alıyorsun? Hepsini kazan, dost ol. Büyük, tehlikeli bir dönemden geçtiğimize göre. Madem darbe tehlikesi var, sen hepsiyle dost olmak durumundasın.  Darbe tehlikesine karşı en güzel tavır birlik ve bütünlüktür; milletin birlikte hareket etmesidir. Tek çözümdür bu.


10 Şubat 2017, A9 TV

ADNAN OKTAR: Halkı korkutmaya yönelik bir üslup, gerilim üslubu faciaya dönüşür. Bu çok tehlikeli olur. Genellikle konuşmalarında korkutma üslubu var. “Hayır derseniz hain olursunuz. Hayır derseniz Türkiye çöker. Hayır deseniz iç ayaklanma olur.” Nereden çıktı bu kardeşim? Daha yeni söylediniz siz “anayasayı değiştirelim” diye. Tamam, kabul. Değiştiririz. Ama böyle dayatma gibi bir üsluba gerek yok. İnsanları germeye gerek yok. Çok tehlikeli olur bu. Bunun hemen düzeltilmesi lazım.


8 Şubat 2017, A9 TV

ADNAN OKTAR: Bir kere hayır diyenlere terörist muamelesi yapmamak lazım, vazgeçilsin bundan. Bu çok tehlikeli bir şey ve çok yakışıksız yani çok ayıp olur öyle bir şey, fitne olur, günah olur. ‘Hayır’ diyen hayır der. Adı üstünde referandum demiyor musun sen? Zaten evet çıkacaksa niye referandum yapıyorsun? Demek ki hayır diyecekler de var.

‘Hayır’ diyen istediği şekilde hayır desin, ‘evet’ diyen de ‘evet’ desin. Mahalle baskısı olmaz, bırak özgürce ne diyorsa desin. Türkiye’nin özgür olduğu anlaşılsın.


2 Şubat 2017, A9 TV

ADNAN OKTAR: Böyle gergin bir Türkiye riskli olur. Bundan kaçınsın hükümet. Şunu eleştir bunu eleştir, öyle değil. Olayları doğal akışına bırakalım. Ilımlı bir eleştirme üslubu olsun. Sevecen bir üslup daha güzel olur. Çünkü olayı değiştirmiyor. Adamlar daha da kinlenip daha da bizden uzaklaşıyorlar. Başka bir şey olduğu yok. Onun bir faydası olmaz. Ilımlı üslup güzel olur. O kendimizden emin olduğumuzu, kendimize olan güvenimizi gösterir. Biraz hava gergin. Bunu yumuşatsınlar, istirham ediyoruz.


31 Ocak 2017, A9 TV

ADNAN OKTAR:  Her iki taraf da bizim insanımızdır. “Hayır” diyen de hayırlıdır. “Evet” diyen de hayırlıdır. Bir tarafı böyle vatan haini gibi göstermek çok yanlış olur. Yahut anormal insanmış gibi göstermek. Böyle bir tavır İngiliz derin devletinin işine yarar. Bundan şiddetle kaçınmak lazım.

 

22 Şubat 2017, Aljazeera Türk

Gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

“Vatandaşın tercihine karışmak bizim ne haddimize. 

Şu anda CHP kampanyasını yumuşatmış görünüyor. Kendilerine göre bir kampanya aklı var diye düşünüyorum. Ama bu kötü bir şey değil bunun böyle yapılması bence kucaklayıcı olmak, sertleştirmemek, vatandaşın hiç hak etmediği söylemlerin olmaması iyi bir şey. Ülkenin birlik ve beraberliğinin muhafazasında önemli olduğunu düşünüyorum.”

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo