
Prof. Fred Hoyle
Fred Hoyle, The Intelligent Universe, London, 1984, s. 184-185
.jpg)
"Biz astronomik standartlar göz önüne alındığında, çok fazla özen gösterilmiş, kollanmış ve şefkat gösterilmiş bir grup yaratıklarız... Eğer evren şu anki en hassas kesinliğinde yapılmış olmasaydı hiçbir zaman var olamazdık. Benim görüşüme göre mevcut şartlar, evrenin insanın içinde yaşaması için yaratıldığını gösteriyor".
Prof. John O'Keefe, NASA'da astronomi uzmanı
Heeren, F. 1995. Show Me God. Wheeling, IL, Searchlight Publications, p. 200.

"Fizik kanunları çok üstün bir dehanın ürünü gibi görünüyor... Evrenin bir amacı olmalı".
Prof. Paul Davies, İngiliz astrofizikçi
Davies, P. 1984. Superforce:The Search for a Grand Unified Theory of Nature. (New York: Simon & Schuster, 1984), p. 243.

Prof. George F. Ellis, İngiliz astrofizikçi
The Anthropic Principle: Laws and Envirnoments. The Anthropic Principle, F. Bertola and U.Curi, ed. New York, Cambridge University Press, 1993, p. 30.

Prof. Fred Hoyle
Fred Hoyle, Religion and the Scientists, London: SCM, 1959; M. A. Corey, The Natural History of Creation, Maryland: University Press of America, 1995, s. 341

"Demek istediğim şudur ki evrenin bir amacı vardır. Orada öyle, bir şekilde şans eseri var olmamıştır".
Prof. Roger Penrose, Matematikçi
Heeren, F. 1995. Show Me God. Wheeling, IL, Searchlight Publications, p. 233.

“Evrenin genişleme hızı o kadar kritik bir noktadadır ki, Big Bang'ten sonraki birinci saniyede bu oran eğer yüz bin milyon kere milyonda bir daha küçük olsaydı evren şimdiki durumuna gelmeden içine çökerdi.”
Stephen Hawking
Stephen Hawking, A Brief History Of Time, Bantam Press, London: 1988, s. 121-125
.jpg)
Prof. Paul Davies, İngiliz astrofizikçi
Paul Davies. God and the New Physics. New York: Simon & Schuster, 1983, s. 189

Prof. George Greenstein, Astrofzikçi
George Greenstein, The Symbiotic Universe, s. 21
.jpg)
Prof. Fred Hoyle
Paul Davies. The Accidental Universe, Cambridge: Cambirdge University Press, 1982, s. 118 (Hoyle'dan alıntı)