Avrupa Konseyi, Yaratılış'ın Okullarda Okutulmamasını Öneren Raporu Görüşmeyi Reddetti 2
ucgen

Avrupa Konseyi, Yaratılış'ın Okullarda Okutulmamasını Öneren Raporu Görüşmeyi Reddetti 2

53636

Avrupa Konseyi'nin fikir özgürlüğünden yana aldığı bu isabetli karar, Avrupa ve dünya basınında da geniş yer buldu. Konsey'in raporu görüşmeme kararıyla ilgili çeşitli basın organlarında ve internet sitelerinde yer alan haberlerden bazıları ise şöyledir:

Ünlü Fransız Gazetesi L'est Republicain: "Avrupa Konseyi Darwin'e Karşı"26 Haziran 2007 tarihinde Konsey'in Kültür, Bilim ve Eğitim Komitesi tarafından hazırlanan raporu görüşmeyeceğini açıklaması üzerine L'est Republicain konuyu okuyucularına şu başlıkla duyurdu: "Avrupa Konseyi Darwin'e Karşı" Haberde ayrıca şöyle deniyordu: "Yaratılışçılar yeni bir köşe kazandılar. Yaratılışın eğitim için bir tehlike olduğunu söyleyen rapor, Konsey tarfından reddedildi."

20 Minutes Gazetesi, İsviçre İsviçre'nin ünlü gazetelerinden 20 Minutes'de de, Komite'nin hazırladığı rapor detaylı olarak ele alındı ve Avrupa'da Yaratılış'ın son zamanlarda güçlendiğine dikkat çekildi. Raportör Guy Lengagne'ın, Konseyin aldığı kararı, "Evrim teorisine karşı mücadele eden ve Yaratılışçı düşüncelerin yayılmasını isteyenlerin manevrası" olarak değerlendirdiği bildirildi. Ayrıca haberde, Konsey'in raporunda Adnan Oktar'ın Yaratılış Atlası kitabının etkisine özel dikkat çekildiği anlatılmaktadır. Kitabın Fransa, Belçika, İspanya ve daha pek çok ülkede dağıtılmasının, bu yükselişteki etkisi ifade edilmektedir.

Le Monde, Fransa Le Monde'un haberinde, Avrupa'daki en önemli Yaratılışçı hareket olarak, Fransa'da Şubat ayında gerçekleşen "Yaratılış Atlası" taaruzu gösteriliyor. Raporda da Yaratılış Atlası'nın etksine dikkat çekildiği ifade ediliyor ve "Yaratılış'ın bir gerçek, evrimin ise bir aldatmaca olduğunu söyleyen" Yaratılış Atlası'nın okullara ulaştığı anlatılıyor.

Nürnberger Zeitung, Almanya Avrupa'da Yaratılışçılığın Türk yazar Harun Yahya'nın Yaratılış Atlası kitabının dağıtılmasıyla yeniden hareketlendiğini, Polonya, İtalya ve Hollanda'da Yaratılışı destekleyen politikacılar ve hükümet üyeleri bulunduğunu yazdı.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo