Avrupa Konseyi, Yaratılış'ın Okullarda Okutulmamasını Öneren Raporu Görüşmeyi Reddetti
ucgen

Avrupa Konseyi, Yaratılış'ın Okullarda Okutulmamasını Öneren Raporu Görüşmeyi Reddetti

1905

Darwinizm"in Avrupa"da arka arkaya aldığı yenilgilerden biri de, Avrupa Konseyi"nin, Yaratılışı sözde fikri bir tehlike olarak lanse eden raporu görüşmeyi reddetmesi oldu. Bundan kısa bir süre önce, Sayın Adnan Oktar"ın Yaratılış Atlası adlı kitabının Avrupa"da pek çok ülkeye ulaşmasının ardından, Avrupa genelinde Darwinist bir panik başlamıştı. Darwinizm"in bilimsel bir dayanağı olmadığını somut bulgularla ortaya koyan Yaratılış Atlası, başta Fransa olmak üzere, Hollanda, Beçika, İngiltere, İtalya, İsveç, İsviçre, İspanya, Danimarka gibi birçok ülkede büyük yankı uyandırdı. Yaratılış Atlası"nı konu alan sayısız gazete haberi, köşe yazısı, televizyon programı, internet sitesi kitabın fikri etkisini gözler önüne serdi.

Yaratılış Atlası, Avrupa"da gerçek bir aydınlanma başlattı. Yaklaşık 1.5 asırdır Darwinist ve materyalist telkinlerin baskısı altındaki Avrupa halkı, evrim teorisinin bilimsel bir değeri olmadığını, ideolojik kaygılarla gündemde tutulduğunu görmeye başladı. Farklı ülkelerde yapılan anketler, Darwinizm"e inananların sayısında önemli bir azalma olduğunu ortaya koydu. Örneğin Fransız Science Actualités tarafından yapılan ankette, insanların evrim ile oluşmadığına inananların oranı %92, evrime inananların oranı ise %5 olarak çıktı. Süddedeutsche Zeitung adlı ünlü Alman gazetesinin yaptığı ankete göre ise, insanın bir Yaratıcı"nın eseri olduğuna inananların oranı %85, evrim teorisinin geçerli olduğunu düşenenlerin oranı ise sadece %9"du. Avrupa"daki fikri değişimi açığa çıkaran anketlerden biri de İsviçre"de yayınlanan Blick"in anketi oldu. Bu ankette, Yaratılış"a inananların oranı %85, evrim teorisine inananların oranı da %8 olarak çıktı. 

Bu fikri uyanış Avrupalı materyalist çevrelerde ciddi bir tedirginliğe sebep oldu. İdeolojilerinin sözde bilimsel temelinin yıkılmakta olduğunu endişeyle fark eden bu çevreler, kendilerince çeşitli tedbirler almaya çalıştılar. Bunlardan biri de, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Kültür, Bilim ve Eğitim Komisyonu"nun hazırladığı "Eğitimde Yartılışçılığın Tehlikeleri Başlıklı" rapordu.

104 maddeden oluşan raporda, 47 üye ülkenin Yaratılış düşüncesine karşı harekete geçmesi talep ediliyor ve Avrupa"nın büyük bir tehlike altında olduğu iddia ediliyordu. Raporda yer alan "Doğa, evrim, kökenlerimiz ve evrendeki yerimize dair sabırla oluşturduğumuz bilgilerin özüne saldırıda bulunan ve dini dogmalar (Dini tenzih ederiz) empoze eden düşünme şekillerinde bir artışa şahit oluyoruz." sözleriyle, endişenin asıl nedeni de ifade ediliyordu: Darwinizm, materyalizme sağladığı sözde bilimsel destek sebebiyle ayakta tutulmaya çalışılmaktadır. Darwinizmin yıkılması demek, materyalizmin ve ateizmin en büyük dayanak noktalarından birini kaybetmesi demektir. Nitekim raporda, bu sözlerle Yaratılış"ın anlatılmasının "uzun yıllardır sabırla oluşturulan dünya görüşünü" yani materyalizmi sarstığı açıkça itiraf edilmektedir.

Raporun 12 maddesinde ise Adnan Oktar"ın Darwinizm karşıtı ilmi çalışmalarından ve Yaratılış Atlası"nın Avrupa"daki etkisinden bahsedilmekte ve Avrupa"da bugüne kadar hiçbir çalışmanın bu derece etkili olmadığı ifade edilmektedir. Örneğin raporun 57. maddesinde şöyle denilmektedir:

Harun Yahya Taarruzu: 2007"nin başlarında, Türk Yaratılışçısı Harun Yahya Yaratılış Atlası başlıklı çalışmasını çok sayıda Fransız okulu ve referans merkezine gönderdi... Kendisi (Herve Le Guyader) bu kitabı "Genellikle Anglo Sakson menşeili olan bundan önceki yaratılışçı inisiyatiflerinden ÇOK DAHA TEHLİKELİ" olarak görmektedir... ve yazar (Harun Yahya) tarafından kullanılan metodun "Bilinçlendirilmemiş bir HALK ÜZERİNDE OLDUKÇA ETKİN OLABİLECEĞİNE" inanmaktadır.

"Eğer dikkatli olmazsak Avrupa Konseyi"nin özünü oluşturan değerler Yaratılışçı köktendincilerin doğrudan tehdidiyle tehlikeye girecektir. Çok geç olmadan harekete geçmek, Konsey parlamenterlerinin görevlerinin bir parçasıdır." sözleriyle son bulan raporun hedefi, Yaratılış gerçeğinin okutulmasının ve anlatılmasının yasaklanmasını sağlamaktı. Demokrasiyle, en temel insan haklarıyla ve düşünce özgürlüğüyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu talep, Avrupa Konseyi tarafından görüşülmeye değer görülmedi. Konsey, bilim üzerindeki materyalist hegemonyadan yana tavır almadı. Kuruluşunun ve varlığının temel gerekçelerine uygun olarak, insan haklarına ve düşünce özgürlüğüne saygı duyduğunu ortaya koydu. Fikirlerin yasaklanmasıyla bir yere varılamayacağını, fikre fikirle karşılık verilmesi gerektiğini, her türlü düşüncenin özgürce tartışılmasında bir mahzur olmadığını göstermiş oldu.

Konsey"in Raporu Görüşmeyi Reddetmesi Basında Geniş Yer Aldı

Avrupa Konseyi"nin fikir özgürlüğünden yana aldığı bu isabetli karar, Avrupa ve dünya basınında da geniş yer buldu. Basında yer alan haberlere göre, Raportör Fransız sosyalist Guy Lengagne, Konsey"in raporu görüşmeme kararı alması üzerine, bu karar karşısında "Hayrete düştüğünü, korktuğunu ve şok olduğunu" ifade etti. Oysa Sayın Lengagne, eğer Darwinizm"in bilimsel delillerle desteklendiğine inanıyorsa, Yaratılış"ın konuşulması, okunması ve okutulması nedeniyle endişe etmesine ve bundan korkmasına gerek yoktur. Yaratılış gerçeği anlatılırken ortaya konulan somut deliller karşısında kendisi de delillerini ve fikirlerini ortaya koyabilir ve kamuoyu bu deliller doğrultusunda hür bir değerlendirme yapabilir. Ancak duyulan bu korkunun sebebi Darwinizm"in bilimsel delilsizliği ve halkın en sonunda bilimin evrim teorisini yalanladığını anlayacak olması ise, kendisi endişe etmekte haklıdır. Avrupalı Darwinistlerin ve materyalistlerin korktukları başlarına gelmiş, gerçekler açığa çıkmıştır. Darwinizm, bilim tarihinin en büyük aldatmacalarından biridir, bilim evrimi reddetmektedir ve bu bilgi dalga dalga yayılmaktadır.

Konsey"in raporu görüşmeme kararıyla ilgili çeşitli basın organlarında ve internet sitelerinde yer alan haberlerden bazıları ise şöyledir:

Ünlü Fransız Gazetesi L"est Republicain: "Avrupa Konseyi Darwin"e Karşı"

26 Haziran 2007 tarihinde Konsey"in Kültür, Bilim ve Eğitim Komitesi tarafından hazırlanan raporu görüşmeyeceğini açıklaması üzerine L"est Republicain konuyu okuyucularına şu başlıkla duyurdu: "Avrupa Konseyi Darwin"e Karşı" Haberde ayrıca şöyle deniyordu: "Yaratılışçılar yeni bir köşe kazandılar. Yaratılışın eğitim için bir tehlike olduğunu söyleyen rapor, Konsey tarfından reddedildi."

20 Minutes Gazetesi, İsviçre

İsviçre"nin ünlü gazetelerinden 20 Minutes"de de, Komite"nin hazırladığı rapor detaylı olarak ele alındı ve Avrupa"da Yaratılış"ın son zamanlarda güçlendiğine dikkat çekildi. Raportör Guy Lengagne"ın, Konseyin aldığı kararı, "Evrim teorisine karşı mücadele eden ve Yaratılışçı düşüncelerin yayılmasını isteyenlerin manevrası" olarak değerlendirdiği bildirildi. Ayrıca haberde, Konsey"in raporunda Adnan Oktar"ın Yaratılış Atlası kitabının etkisine özel dikkat çekildiği anlatılmaktadır. Kitabın Fransa, Belçika, İspanya ve daha pek çok ülkede dağıtılmasının, bu yükselişteki etkisi ifade edilmektedir.

Belingske Gazetesi, Danimarka

Konseyin raporunun neden reddedildiğinin anlatıldığı haberde, son dönemlerde Yaratılışçılığın Avrupa"da Harun Yahya"nın kontrolünde olan çok güçlü bir atakta olduğu yazıyordu. Ayrıca Avrupa"da Yaratılışçılığın güçlendiği çeşitli örneklerle anlatılmaktaydı. Örneğin, Polonya"da Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı"nın "Evrim teorisinin yalan olduğunu" söylemesi, Hollanda ve İtalya"da Eğitim Bakanlarının Darwinizm"i sorgulamaları, Rusya"da bir öğrencinin evrimin okullarda okutulmasına karşı dava açması gibi.

Le Monde, Fransa

Le Monde"un haberinde, Avrupa"daki en önemli Yaratılışçı hareket olarak, Fransa"da Şubat ayında gerçekleşen "Yaratılış Atlası" taaruzu gösteriliyor. Raporda da Yaratılış Atlası"nın etksine dikkat çekildiği ifade ediliyor ve "Yaratılış"ın bir gerçek, evrimin ise bir aldatmaca olduğunu söyleyen" Yaratılış Atlası"nın okullara ulaştığı anlatılıyor.

 

Nürnberger Zeitung, Almanya

Avrupa"da Yaratılışçılığın Türk yazar Harun Yahya"nın Yaratılış Atlası kitabının dağıtılmasıyla yeniden hareketlendiğini, Polonya, İtalya ve Hollanda"da Yaratılışı destekleyen politikacılar ve hükümet üyeleri bulunduğunu yazdı.

Teachersnews.net, Almanya

"Avrupa Konseyi Yaratılışçılığa Açık" başlığıyla verilen haberde, üyelerin büyük kısmının Rapora red oyu verdiği bildirilmektedir. Avrupa ülkelerindeki Yaratılışçılık anlatılırken, Fransa"da Şubat ayında Yaratılış Atlası"nın okullara ve üniversitelere ulaşmasının etkisi anlatılmaktadır.

AgoraVox.fr, Fransız Haber Sitesi

Sayın Adnan Oktar"ın ilmi çalışmalarının, Avrupa"daki etkisine yer verilen haberde, özellikle son dönemlerde Avrupa"da gittikçe artan Yaratılış inancına dikkat çekilmektedir. Dev bir eser olan Yaratılış Atlası"nın Fransa, Belçika, İsveç, İspanya gibi ülkelere ulaşmasıyla, Avrupa"da güçlü bir Yaratılışçı kampanya başlatıldığı anlatılmaktadır.

"Avrupa Konseyi Darwin"i Gömmek mi İstiyor?" Fransız bir blog sitesi

Konsey"in aldığı kararın Darwinizm aleyhine olduğunun dile getirildiği bu sitede, Yaratılış Atlası kitabına özel bir bölüm ayrılmıştır. Bu bölümde, kitaptaki anlatım ve sunum tekniklerinin etkileyiciliği, gizli bir hayranlıkla, sık sık dile getirilmiştir. Fransız Eğitim Bakanı"nın Yaratılış Atlası"nı "tehlikeli kitap" olarak ilan ettiği anlatılmıştır. Bu da, bir kez daha, kitapta sunulan bilgilerin Darwinizm"e ne denli büyük bir darbe indirdiğini göstermektedir.


PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo