Aile içi şiddete karşı etkili önlemler alınıyor
ucgen

Aile içi şiddete karşı etkili önlemler alınıyor

6555
Ne demiştiNe oldu

Destan TV, 08 Mart 2009

Adnan Oktar: Bakın diyor ki 2006 yılında 17 bin 64 kişi aile içi şiddete maruz kaldı. Kardeşim ne mecburiyeti var? Niye her gün ağzını, burnunu kırdırsın? Niye kendini dövdürsün? Yani babandır döver, annendir döver. Hayvan mı bu? Bu insan, öyle bir şey olmaz. Öyleyse GİDER RESMİ MÜRACAATTA BULUNUR, DEVLETE SIĞINIR. Gider bir dostu, sevdiği, güvendiği kişi varsa onun yanında can güvenliğini korumak şartıyla kalır.

Aile içi şiddete maruz kalanların %18 kadarı, aile içi taciz vakasına - bakın ensest vaka - %18 ensest ilişki var. Mesela babası sarkıntılık yapıyor, yahut abisi, amcası sarkıntılık yapıyor. Diyorlar, aman o senin amcandır, sakın ha, nasıl konuşursun? Mesela babası sarkıntılık yapıyor, aman nasıl konuşursun? Çocuk mustar kalıyor ve bu çok büyük bir beladır Türkiye’de. Böyle bir şey olduğunda derhal dilekçe verip ispat etmesi de şart değil. Edemez tabi ki, zaten şahit falan da bulamaz. Biz onun sözüne güveniriz yani o kişinin sözüne güveniriz. Öyleyse savcılığa dilekçe verir ve ayrılır.
Bunun değişmesi gerekiyor. Böyle durumda olan bir çocuk bu ferttir yani özellikle 18 yaşını geçmiş insanlar, koskoca aklı başında değil mi, artık bu devlet açısından kanunen kendi sorumluluğunu almış kişidir. Ama kendi sorumluluğunu alamayan 18 yaşın altında olanların da DEVLETİN DİREK KURUMLARINA SIĞINMASI LAZIM, DEVLETİN BU KONUDA ÖZEL YERLERİ OLMASI LAZIM. Ve çocuğun ifadesine itibar edilmesi lazım, yani ispat mecburiyetinin olmaması lazım.
Mesela 2006 yılında yapılan araştırmaya göre Türkiye’de her 26 dakikada bir aile içi şiddet olayı yaşandı diyor. Rezalet. Çocuk istismarı, kadın istismarı, taciz ve aile içi tecavüz ve şiddet, ensest gibi olaylar yasal mercilere en az taşınanlar arasında. Bakın rezalete bakın. Çocuk istismarı, kadın istismarı, taciz, aile içi tecavüz, şiddet, ensest gibi olaylar yani babasının veya kardeşinin cinsel yönden kardeşine ahlaksızca yaklaşması, belki bilmeyenler olur onun için diyorum. Yasal mercilere en az taşınanlar arasında, çünkü ispat edemiyor çocuk. 2006 yılının Ocak-Eylül döneminde 12 bin 784 ayrı adli olay aile faktörüne kötü muamele olarak kayıtlara işlendi. Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre, aile içinde fiziksel şiddetin boyutları oldukça büyük. Araştırmalara göre Türkiye’de kadınların %57’si fiziksel, %47’si cinsel şiddete maruz kalıyor. %8’i ise tecavüze uğruyor. Aile içinde. Bu tam bir rezalet.
BUNA BİZ EĞER MİLLET OLARAK BİR KARAR ALIRSAK, ÇOK GÜZEL ÇÖZÜM ALIRIZ. YAŞI KÜÇÜK OLAN ÇOCUKLARIN DEVLETE SIĞINMASININ KOLAYLAŞTIRILMASI LAZIM. VE ÇOK İYİ BAKILMALARI GEREKİYOR. YAŞI BÜYÜK OLANLARIN DA BİR DİLEKÇE VEREREK SAVCILIĞA, GÜVENİLİR, TEMİZ AİLELERİN YANINA YERLEŞMELERİ, ONLARIN KORUNUP KOLLANMALARI AÇISINDAN SON DERECE GÜZEL OLUR. BUNUN DIŞINDA BU VAHŞİ OLAY, BU ZULÜM BİZİM MİLLETİMİZİN YÜREĞİNİ KANATMAYA DEVAM EDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR. BUNUN ÇÖZÜMÜ ÇOK KOLAY.

Türkiye, 2 Nisan 2011

Taraf, 3 Ocak 2011

Çocuğa yönelik şiddetle mücadele için ulusal eylem planı hazırlayan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) radikal kararlar aldı. Buna göre şiddetle mücadele için, Başbakanlığa ya da bir devlet bakanlığına bağlı çalışacak ‘çocuğa koordinasyon sağlayan’ bir birim oluşturulacak. SHÇEK bünyesinde bir araya gelen uzmanlar çocuğa yönelik şiddetin nedenleri ve şiddeti önlemeye yönelik neler yapılabileceği konusunda önerilerde bulundu.

Türkiye’de ilk defa aile içi şiddete rekor ceza verildi. Eşini ve çocuklarını dövüp hakaret yağdıran kocaya, 23 yıl hapis cezası verildi. Aile içi şiddet konusunda Türkiye’de ilk olan karar, yargıtay tarafından da onandı.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo