2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı
ucgen

2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı

50386
Ne demiştiNe oldu

A9 TV, 23 Kasım 2013

ADNAN OKTAR: Sporun aslında, devlet tarafından mecbur hale getirilmesi gerekir. Mesela okullarda bir saat oluyor spor. Öyle değil, her gün olması lazım. Her gün en az bir saat, bir buçuk saat spor dersi olması lazım. Zinde gençlik yetişmesi için. Yahut gün aşırı. Çünkü gençliğin sağlıklı ve sıhhatli olması mühim. Yani ruhen ve bedenen. “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.” Atatürk de bunda çok titiz davranan bir insan.

Kampanyayla olmaz o. Yani bu şekilde uygulama olursa olur. Bir gün ara olabilir ama gün aşırı spor mecburi olursa mesele biter. İki saat. Gayet güzel tesisler yapılabilir okullarda gençlere. Spora teşvik etmek değil, spora bir nevi mecbur etmek gerekir. Kendi haline bırakırsa insanın spor yapması çok zordur. İnsanın ruhunda tembellik vardır. Sonra duacı olurlar çocuklar. 

 

27 Aralık 2013, Star

Sağlık Bakanlığı, vatandaşları hareketli yaşama teşvik etmek amacıyla önümüzdeki yılı "2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" ilan edecek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yazılı açıklamasında, hareketsiz yaşamın birçok hastalığı beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, Sağlık Bakanlığı olarak bunun önüne geçmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo