ABD’de hemen her yaz büyük orman yangınları yaşanıyor. Örneğin 2015 yazında Washington, Oregon, Kaliforniya, Idaho ve Montana eyaletlerine yayılan şiddetli orman yangınlarında evler tahliye edilmiş, itfaiyeciler yaşamlarını yitirmişti. Ulusal muhafızların göreve çağrılmasına karşın yangının binlerce kilometre karelik bir alana yayılması engellenememişti.
Her ne kadar gelişen teknoloji ile yangınla mücadele imkanları eskiye göre daha iyi olsa da mevcut imkanlarla bu tip büyük yangınlarla baş etmek hala çok zor. Özellikle geniş alanlara yayılan ormanlardaki yangınları kontrol altına almak, söndürmek için oldukça fazla zaman ve emek harcamak gerekmektedir.
Büyük ormanlarda genişliği 50-100 m olan uzun koridorlar açılması yangınların kontrolünü kolaylaştıracaktır. Koridorlar ağaçlık alanların dama tahtası şeklinde alanlara bölecek şekilde düzenlenmelidir. Bu sayede bir alanda başlayan yangın, engellenemezse bile ancak yolun sınırlarına kadar yayılacaktır. Koridorun genişliği nedeniyle yangının doğal yollarla diğer alana geçmesi imkânsız olacaktır. Burada yolun 5-10 m gibi dar olmaması çok önemlidir. Çünkü kuvvetli rüzgâr olması gibi durumlarda yangının diğer alana geçmesi kolaylaşacaktır. Koridorda kuru ot ve tutuşabilecek madde olmaması için sık sık kontrol edilmeli, temizlik yapılmalıdır.
Oldukça geniş açılan yangın güvenlik koridorları boş olarak bırakılması faydalı olması için yeterlidir. Bununla birlikte bu koridorlardan farklı şekillerde istifade etmek mümkündür. Koridorun ortası yangına karadan müdahale için yol olarak kullanılabilir. Ayrıca bu yolun iki tarafından tarım bile yapılabilir. Bu alanda hububat gibi kolay tutuşacak ürünler yerine, marul, maydanoz gibi yeşil bitkiler tercih edilmelidir.
Koridorlarda sulama kanalları inşa edip tarımda kullanılabilir. Bununla birlikte buharlaşmaya karşı dayanıklı dev su depoları inşa edilebilir. Sokaklardaki yangın musluğu gibi kullanıma sokulacak bu depolar, yangınlarda kullanılan helikopterlerin faydalana bileceği şekillerde düzenlenebilir. Bu sayede yangın için helikopterin su kaynağına kadar gidip gelme süresi kısaltılarak yangını kontrol altına alma süresi kısaltılabilir.
Mevcut tüm ormanlarda yangın koridorları açılmakla birlikte yapay ağaçlandırma alanlarında da bu koridorların olacağı şekilde ekim yapılmalıdır.