DİDEM ÜRER: Alkollü içkilerin akşam 22:00 ile sabah 06:00 arasında perakende olarak satılamayacağına dair kanun teklifi kabul edildi. Ayrıca alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı da yapılamayacak.
ADNAN OKTAR: Şimdi o kısım çok önemli. Gece, her türlü felaketin işlendiği zaman. Gündüz yine insan kendini koruyabilir. Çok güzel, çok isabetli bir hareket o, maşaAllah.
DİDEM ÜRER: Hocam, ölümlerin yüzde 38’inin alkollü araç kullanımından meydana geldiği Rusya’da da, aynı mahiyette bir alkol yasa taslağı meclisten geçti. Ocak ayından itibaren de, Rusya’da da uygulanmaya başladı. Fakat genelde saat 22:00’dan sonra yaş olarak sınırlama getirilmesinin makul olacağı ama bütün insanlara sınırlama getirilmesi olmayacağı yönünde çok sayıda eleştiri yapılıyor.
ADNAN OKTAR: Gece satışın engellenmesi bence çok hayati. Süper o. Gece içiyor, zil-zurna milletin evinin kapısına dayanıyor. Kimse de yok ortada, yardım edecek adam da yok, gece herkes uyuyor. Gündüz yine kalabalık oluyor. Mesela bir sarhoşu idare etmek kolay gündüz, değil mi? Herkes ayakta. Ama gece herkes yatıyor. Adamın gelip kapısına dayandığında, çoluğunun çocuğunun gırtlağına dayandığında, millet ne yapsın? Gece içiyor, üçte saldırıya geçiyor çocuklarına hanımına. Hepsi için demiyorum bir kısım insanlar kontrollü içiyor. Onları tenzih ediyorum, bazı vakalar için diyorum. Ama bu felaketi Anadolu’da yaşayan yüz binlerce aile var. Bunu anlamazdan gelmenin alemi yok, bu bir gerçek. Ayrıca bu uygulama dünyanın her yerinde, modern ülkelerin hepsinde uygulanıyor. Türkiye geç kaldı bunda. Dünyanın her tarafında, ülkelerde zararlı olduğu yazıyor üstünde. Gece satışı birçok yerde yok. Yani bu tedbirler son derece normal.
Mesela Amerika’da 18 yaşında adama içki vermiyorlar. 21 yaşında olacak, başka türlü olmuyor.
DİDEM ÜRER: Kanada’da 22:00’dan sonra, İngiltere’de 23:00’dan sonra yasak içki satışı. (Adnan Oktar, 24 Mayıs 2013, A9 TV)