Bu yıl Norveç"in farklı şehirlerinde gerçekleştirilen iftarlarda farklı din ve kültürden insanlar, Ramazan ayının kendine has güzelliklerini tanıma fırsatı buldu. Her sene artan katılımcı sayısıyla daha çok kişiyi Ramazan’ın rahmet ikliminde buluşturan programlar geleneksel hale gelmeye başladı.
Farklı dinden insanların katıldığı iftarlarda katılımcılara oruç ibadeti hakkında bilgi verilerek, orucun gerek insan sağlığı gerekse toplum hayatı için ne derece önemli olduğu vurgulandı. İlgi ve merakla takip edilen sunumlarda katılımcılar, oruç hakkında şimdiye kadar yanlış bilgilere sahip olduklarını itiraf ederek doğru şekilde öğrenmelerini sağlayan program organizatörlerine teşekkür etti. İftarlar vesilesiyle birbirleriyle tanışma ve kaynaşma ortamı bulan katılımcılar, Ramazan ayının barış ve kardeşliğin tesis edilmesi açısından çok verimli bir zaman dilimi olduğu konusunda hemfikirdi.
KİLİSEDE İFTAR VAKTİ
Başkent Oslo"daki Toyen Kilisesi bu yıl ikinci kez bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Anadolu insanımızın kurmuş olduğu En Verden i Dialog (EVID) derneği ile Kirken Bymisjon"a bağlı faaliyet gösteren Toyen Kilisesi"nin birlikte organize ettiği iftara birçok Norveçli iştirak etti.
Kilisede ikinci kez düzenlenen iftar yemeğinde papaz Carl Petter Opsahl bir konuşma yaptı. Konuşmasında farklı dinlerden insanların diyalog içinde olmasının önemine vurgu yapan Opsahl, hepimizin Adem ve Havva"dan geldiğini ve kardeş olduğunu, ortak bir çok değerimizin bulunduğunu belirtti. Papaz Opsahl, "Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan"da kilise olarak iftar yemeğine ikinci kez ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Birbirimizi daha yakından tanımamıza vesile olan bu iftar yemeklerinin gelenekselleşerek farklı dinlerden daha geniş kitleleri biraraya getirmesini ümit ediyorum." şeklinde konuştu.