Münih-Bakü hattında Karabağ çözüm planı
ucgen

Münih-Bakü hattında Karabağ çözüm planı

17460
Ne demiştiNe oldu


Erzincan Can TV, 14 Temmuz 2008

Adnan Oktar: Ermenistan’ın bu güzel jesti, Ermenileri daha çok sevmemize sebep olacak inşaAllah. Dağlık Karabağ’dan çekilecekler, ama buna karşılık da Türkiye’ye de gelecekler, Azerbeycan’a da gelecekler, ticaret yapacaklar, oralara istedikleri gibi yerleşecekler. İsterlerse orada ibadetlerini hür olarak yapacaklar. Fakat bu bir kanayan yaradır. Dağlık Karabağ’ın işgal edilmesi, bunlar çok gereksiz lüzumsuz şeyler.  İnşaAllah Ermeni kardeşlerimiz bunları yaptığında bütün Türk İslam aleminin sempatisini kazanacaklardır… Ama artık bunlar geçsin. Yani biz onları affettik, onlar da bunlardan geçsinler. Karşılıklı bir uzlaşma olsun. İslamiyet’te af vardır, Hıristiyanlıkta da vardır. Karşılıklı birbirimizi sevelim. O devir öyle bir devirdi, yani cahil insanlar vardı, kültürün bilimin daha yeni geliştiği ortamlardı. Olabilir, yani karşılıklı savaş ortamında canı yanan insanlar olmuş olabilir. Karşılıklı birbirimizi affedelim, şefkatle yaklaşalım, konu kapansın.



Azerbaycan Halk Gazetesi, 6 Ekim 2008

Adnan Oktar: Bizim Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz Ermenistan’a gitti maç seyretmeye. O bir sevgi gösterisiydi, dostluk gösterisiydi. Ermeni milleti normalde mazlumdur, sevecendir, güzel huyludur. Masonlar onları olumsuz yerlere ittiler, olumsuz olayların içine soktular. Bu mazlum millete biz yeniden sahip çıkacağız, bunları kucaklayacağız. Onlara dostluğumuzu, sevecenliğimizi göstereceğiz. ONLAR KARABAĞ'DAN DA ÇEKİLİRLER, yaptıkları o yanlışlar neyse onların hepsini de düzeltirler. Yani bütün sorunların hepsi ortadan kalkar. Bunlar mesele değil, bütün mesele sevgide, kardeşlikte ve dostlukta. Bunlar suni oluşturulmuş şeyler. Mesela onlar bir intikam anıtı var biliyorsunuz, başka şeyler. Bunların hepsi kalkar. İşgal ettikleri her yerden çekilirler, yeter ki o sevgiyi görsünler, o muhabbeti görsünler, o dostluğu görsünler. Onların derdi toprak değil, onların derdi sevgi, barış, kardeşlik, huzur, afiyet içinde yaşamak, ekonomik güç, maddi manevi huzur, bu. Bunu Türk İslam Birliği onlara sağlar. Bunu sağladığında, onlar öyle bir şeye hiçbir şekilde gerek duymazlar. NE SOYKIRIM İDDİALARINDA BULUNURLAR, NE DİĞER İDDİALARDA BULUNURLAR. HİÇBİRİ ORTADA KALMAZ, BUNLAR HEPSİ HALLOLACAK İNŞAALLAH.


Hürriyet, 11 Şubat 2009




MÜNİH-BAKÜ HATTINDA KARABAĞ ÇÖZÜM PLANI

Almanya’da Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan’la görüşen Dışişleri Bakanı Babacan, Azeri meslektaşı Memmedyarov’u yanına alarak Bakü’ye uçtu ve durumu Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e anlattı. Prensip anlaşmasına göre aşama aşama 6 yerleşim yeri Azerbaycan’a devredilecek. Azerbaycan da Ermenistan ile kara ve demiryolunu açacak.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo