Mısır'dan Türkiye'nin girişimine tam destek
ucgen

Mısır'dan Türkiye'nin girişimine tam destek

33810
Ne demiştiNe oldu


Başkent TV, 13 Ocak 2009

Adnan Oktar: Türk İslam Birliği bir kere barışı, sevgiyi, kardeşliği, muhabbeti, yardımseverliği, cesareti ve fedakarlığı savunuyor. Türk milleti çilekeş bir millettir ve hizmete taliptir. Üç kıtaya nizam vermiş ve bir tecrübesi var. Bir devlet tecrübesi var, imparatorluk tecrübesi var. Biz bu tecrübeyi yeniden ortaya çıkararak, Türk İslam Birliği’nin lideri olarak bütün bölgeyi yönetmeyi istiyoruz ve bunu herkes istiyor. Suriyeliler istiyor, Iraklılar istiyor, Mısır istiyor, İran istiyor, hatta Ermenistan istiyor, Azerbaycan istiyor, Türkistan istiyor, Doğu Türkistan istiyor, herkes istiyor. Yani Türk’ün adaletine, Türk’ün akılcılığına, fedakârlığına herkes güveniyor ve Türk askerleri bütün dünyada seviliyor.


Zaman, 3 Eylül 2009



Mısır, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Suriye ve Irak arasında başgösteren gerilimi gidermek için gerçekleştirdiği ziyarete tam destek verdi. Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra Mısır’a ilk ziyaretini gerçekleştiren Davutoğlu, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in Irak ve Suriye’nin gerçekleştirdiği ziyaretlere büyük bir ilgi gösterdiğini ve bu girişimi desteklediğini söylediğini belirtti.

Mübarek ile görüşmesinden sonra Mısırlı meslektaşı Ahmet Ebul Geyt ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Bağdat ve Şam’da yaptığı görüşmelerden olumlu izlenimlerle ayrıldığını ifade ederek, her iki tarafın da Türkiye’ye çok güvendiğini açıkça belirttiğinin altını çizdi.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo