Hürriyet Bilim "in 17 Ocak 2004 tarihli sayısında "Memelilerin Anavatanı Belirlendi: ASYA" başlıklı bir yazı yayınlandı. Son paleontolojik bulgular ışığında şekillenen evrimci spekülasyonlara yer verilen yazıda memelilerin sözde evrimsel kökeninin Asya"da başladığı yönündeki görüşün ağırlık kazandığı bildiriliyordu. Yazının genelinde daha çok memelilerin 65 ila 38 milyon yıl önceki biyocoğrafyasıyla ilgili bilgiler aktarılıyor ancak sözü edilen evrimin nasıl gerçekleşmiş olabileceğine dair en küçük bir işaret ortaya konmuyordu. Örneğin memelilerin evrimi iddialarının, hangi geçiş fosillerine dayanılarak savunulduğu konusunda tam anlamıyla bir suskunluk göze çarpıyordu. Bu suskunluk son derece normaldir çünkü sürüngenlerle memelileri evrimcilerin iddia ettikleri gibi birbirine bağlayabilecek tek bir ara form fosili dahi bulunamamıştır.
Evrimciler söz konusu yazılarında her ne kadar dile getirmekten kaçınmış olsalar da paleontoloji bilimi evrimcilerin beklentilerine cevap verememektedir. Evrim teorisinin iddialarını kanıtlamak için ihtiyacı olan ara geçiş formları -memelilerde veya herhangi bir başka canlı grubunda- yoktur. Öyle ki, paleontologlar Darwin"in öngördüğü ara geçiş fosillerini bulma ümitlerini terk etmişlerdir. Memeli türlerinin tümü fosil kayıtlarında bir anda var olmaktadır. Ayrıca bu fosil kayıtlarının gösterdiğine göre memeliler bugünkü mükemmel yapılara geçmişte de sahiptirler. Bu özellikleriyle memelilerin kökeni evrimciler açısından bütünüyle karanlıktadır.
Dahası, aniden ortaya çıkan memeliler birbirlerinden çok farklıdırlar. Yarasa, at, fare ve balina gibi son derece farklı canlıların hepsi memelidir ve aynı jeolojik dönemde ortaya çıkmışlardır. Bu canlıların aralarında evrimsel bir bağ kurmak, en geniş hayal gücü içinde bile imkansızdır.
Bu konuda bkz. http://www.darwinizminsonu.com/doga_tarihi_2_10.html
Bütün bilimsel bulgular memelilerin kökeninin evrim olmadığını, bu canlıların bir anda yaratıldıklarını ortaya koymaktadır.
Not: Yazıda kısaca ismen anılan Eomaia ve Eosimias fosilleri hakkında bilgi için bkz. http://www.netcevap.org/natgeoch0304_1.html