Hürriyet Bilim dergisinin 30 Ağustos 2003 tarihli sayısında yayınlanan ve "Gelişkin Canlıların Tek Hücreli Atası Kim?" başlığını taşıyan bir makale, bilim dergilerinin evrim teorisi söz konusu olduğunda "bilim dışı" iddialara yer verebildiklerini ortaya koyması açısından önem taşımaktadır.
Yazının giriş satırlarında hiçbir bilimsel kanıta dayanmayan, dahası gerçekleşmesinin imkansızlığı bilimsel olarak ortaya konmuş evrimci iddialardan bilimsel gerçeklermiş gibi söz ediliyor. Çok hücrelilerin sözde evrimiyle ilgili bir iddiaya yer veren yazı şu satırlarla başlıyor:
"Canlılar dünyasının evrimsel gelişimi son derece ilginçtir. Deniz canlıları, havada uçuşan kanatlılar, minik ve dev yırtıcılar ve otçullar - hepsi belli bir zaman içinde gelişmiştir ve hepsi de tek hücreli bir canlıdan türemiştir."
Görüldüğü gibi Hürriyet Bilim evrimden ispatlanmış, tarihsel bir gerçekmiş gibi söz etmektedir. Oysa verdiği bu izlenim tamamen gerçek dışıdır. Canlıların evrimsel bir gelişimi sözkonusu değildir. Uzmanların fosil tabakaları hakkındaki bulgularına bakıldığında bu durum kolaylıkla görülebilir. Türler fosil tabakalarında kusursuz beden yapılarıyla aniden ortaya çıkarlar. Bu ortaya çıkışın en önemli özelliklerinden birisi ise ortaya çıkan canlıların evrimcilerin iddia ettikleri gibi, "atasal grupları" olmamasıdır.
Oxford Üniversitesi Zoolojik Kolleksiyonlar Yöneticisi Tom Kemp, "Fosiller ve Evrim" isimli 1999 basımı kitabında bu durumu şöyle itiraf eder:
"Yeni canlı kategorileri hemen hemen tüm durumlarda fosil tabakalarında belirleyici karakteristikleri zaten mevcut olarak ve bilinen atasal grupları olmaksızın ortaya çıkar." (1) (vurgu bize aittir)
Kısacası fosil tabakaları kademeli gelişime dayanan ve türler arasında ata-soy zinciri bulunduğunu iddia eden evrim teorisini kesin olarak yalanlamaktadır. Kemp’in sözleri canlılığın yaratılmış olduğunun dolaylı bir itirafıdır. Çünkü ani ve kusursuz ortaya çıkma yaratılışı tarif eder. Evrimci paleontolog Mark Czarnecki bu gerçeği şöyle itiraf eder:
Teoriyi (evrimi) ispatlamanın önündeki büyük bir engel, her zaman için fosil kayıtları olmuştur... Bu kayıtlar hiçbir zaman için Darwin"in varsaydığı ara formların izlerini ortaya koymamıştır. Türler aniden oluşurlar ve yine aniden yok olurlar. Ve bu beklenmedik durum, türlerin Allah tarafından yaratıldığını savunan yaratılışçı görüşü destekler." (2) (vurgu bize aittir)
Fosiller alanında uzman kişilerce ortaya konan bu ifadeler, buna benzer daha pek çok itiraf ve bunları zorunlu kılan bilimsel gerçekler, Hürriyet Bilim’in "evrimsel gelişim" iddialarının ancak bir masaldan ibaret olduğunu göstermektedir. Evrimsel gelişim masalından bir sonraki cümlede ortaya konan iddia —yani çok hücrelilerin tek hücrelilerden evrimleştiği tezi— de hiçbir bilimsel kanıtı olmayan, önyargılara dayalı bir masaldan ibarettir. Çok hücreli canlıların evrimle nasıl ortaya çıkmış olabileceğine dair evrimcilerce değil bir kanıt gösterilmesi, açıklama dahi getirilmesi mümkün olmamıştır.
Burada Hürriyet Bilim’in iddialarını daha uzun ele almayı gerekli görmüyoruz. Çünkü Hürriyet Bilim’in bu haberinde duyurulan araştırma daha önce New Scientist dergisinde yayınlanmış ve biz de New Scientist’e cevap veren bir yazı yayınlamıştık. Cevabımızı buradan okuyabilirsiniz.
1. Fossils and Evolution, Dr TS Kemp - Curator of Zoological Collections, Oxford University, Oxford Uni Press, p246, 1999
2. Mark Czarnecki,"The Revival of the Creationist Crusade", MacLean"s, January 19, 1981, p. 56 .