Dünyanın en büyük haber ajansı Associated Press"in, Avrupa"da yaratılış inancının yayılmasından bahsettiği 9 Şubat 2008 tarihli haberi, yüze yakın gazete ve haber sitesinde yer almıştır. Haberde özetle şu bilgiler aktarılmıştır:
Avrupalılar, evrimciler ile yaratılışçılar arasındaki tartışmayı özellikle bir Amerikan fenomeni olarak uzun süre izlediler. Ancak şimdi bu çatışma Atlantik Okyanusu"na sıçramış ve İtalya, Almanya, Polonya ve özellikle de Darwin’in doğum yeri olan ve 1859"daki klasiğini yayınladığı İngiltere’de bu anlaşmazlıklar görülmeye başlamıştır.
... Okullar bu mücadelede gitgide daha fazla merkez nokta olmaya başladılar... İngiltere Ulusal Seküler Topluluğunun Başkanı olan Terry Sanderson şöyle açıklama yapıyor: "Yaratılış okullara sızıyor. Bu fikirleri okullara getirmek için sürekli bir baskı var."
... Geçen sonbahar da, Türkiye’den ünlü Müslüman Yaratılışçı Harun Yahya’nın 600 sayfalık, bol resimli "Yaratılış Atlası" kitabını Fransa, İsviçre, Belçika ve İspanya’daki devlet okullarına yerleştirmeye çalışmasından sonra, Avrupa Konseyi sesini yükseltti. Bir röportajda, Avrupa Konseyi raporunun yazarı olan Anne Brasseur "Bu eğilimler çok tehlikeliler." diye açıklama yapmıştı.
Bir düşüncenin tehlikeli görülmesi o fikrin gücünün, buna karşı hiçbir bilimsel cevap getirelememesi de karşı fikrin içinde bulunduğu acizliğin göstergesidir. "Tehlikeli" ifadesi kitabın, okuyan kişiyi ikna etme gücünü ve sunduğu delillerin itiraz edilemezliğini tasdik eder. Nitekim Yaratılış Atlası"nda sunulan bilimsel delil ve bilgiler karşısında, Avrupa"da hakim olan Darwinist ve materyalist felsefe bugün artık yıkılmıştır. Kitaba karşı yapılan uyarı ve yasaklamalar sonuç vermemiş; tam tersine bu kitabın daha çok okunmasına, daha çok kişinin yaratılış gerçeğini görmesine vesile olmuştur. Avrupa, bugün materyalist felsefenin çöktüğü bir kıtadır.