Böceklerin dış yüzeyleri çok sert olan özel bir korumayla kaplıdır. Adeta bir zırh gibi böcekleri koruyan bu sert dış yüzeye kitin adı verilir. Kitin Yüce Allah tarafından birçok özelliği barındıracak biçimde yaratılmıştır. Böceklerin özellikle eklem bölgelerine yakın kısımlarındaki algılayıcıların elips şeklinde başlıkları vardır. Uzun eksenlerinin konumlarına göre iki tipte olan bu algılayıcılardan birinci gruptakiler bacağa paralel uzanırken diğer gruptakiler diktir. Algılayıcıların bu biçimdeki yapıları aslında Rabbimizin özel yaratışının delilidir. Çünkü birbirine dik algılayıcılar hem hayvanın kaslarının hareketlerini hem de vücuduna uygulanan kuvveti algılar. Bu biçimde kasların kasılmasında bacaktaki dik algılayıcılar elektrik sinyali üretirken, gerilmesinde ise paralel algılayıcılar elektrik sinyali üretir.
Vücut içinde oluşan tepkileri ve kasların pozisyonunu mükemmel bir şekilde gösteren bu algılayıcılar ve tüm bunların ``fizik kurallarından habersiz`` olan bir böceğin vücudunda gerçekleşmesi, şüphesiz mükemmel bir yaratılış harikasıdır. Yüce Allah'ın üstün yaratma ilmi Kuran'da şöyle haber verilmiştir:
``Ey insanlar, (size) bir örnek verildi; şimdi onu dinleyin. Sizin, Allah'ın dışında tapmakta olduklarınız -hepsi bunun için bir araya gelseler dahi- gerçekten bir sinek bile yaratamazlar. Eğer sinek onlardan bir şey kapacak olsa, bunu da ondan geri alamazlar. İsteyen de güçsüz, istenen de.``(Hac Suresi, 73)