Ne demiştiNe oldu

A9 TV, 2 Haziran 2012

ADNAN OKTAR: Demokrasiyle ilgili her adım, acil ihtiyaçtır. Yalnız hâkim yargılaması çok büyük sorun Türkiye’de. Hâkimi istediği gibi eleştirmesi lazım insanın. Hemen hemen hiçbir şey söylenemiyor, her şey suça giriyor ve mutlaka da ceza alınıyor. Çünkü hâkime hâkim bakıyor. Bu düzenlemenin mutlaka ayarlanması lazım. Bunu dilekçe olarak hazırlayalım hem Adalet Bakanlığına sunalım, hem Başbakanlığa sunalım hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de gönderelim.


A9 TV, 13 Haziran 2012

ADNAN OKTAR: Hakim yargılanamaması çok acayiptir. Yani o da bir insan. Hata yapabilir, zaaf gösterebilir, suç işleyebilir. Rahat rahat hakimlerin yargılanması lazım ama yargılamada kolaylık sağlanabilir. Ne tazminat davası açabiliyorsun, ne dava açabiliyorsun. Yaptığı bir yanlışı da söyleyemiyorsun. Hatalı bir tavrını söylersen o da suç oluyor. Hakime iftiradan dava açılıyor, bu sefer ondan da ceza alıyorsun. “Dosyayı okumuyor” diyorsun, suç oluyor. Milyonlarca lira da para cezası vermesi gerekiyor, ayrıca. Hem hapis, hem para cezası. Başbakan asıl Yargı Paketinde bu konu üzerinde çok dursun.


A9 TV, 28 Nisan 2013

ADNAN OKTAR: Yargı gitti mi Türkiye gider. Yargı çöktü mü Türkiye çöker, Allah esirgesin. Yargının dimdik ayakta durması lazım.  Ama yargıda da tabii adaletsizliğe karşı çok dikkatli olunması lazım.

Yargı güçlü olsun ama yargıya da kimse karışmasın diye bir şey yok. Yargıyı kontrol eden sistemler gerekir. Daha önce de söylemiştim, mesela yargıyı kontrol eden hakimler olsun. Müfettiş hakimler olsun. Her şeyi kontrol altında olabilsin hakimin. Keyfi davalara müsaade edilmesin. Ama hakimin yaptığı galiz hatalar olduğunda da dava açılabilsin. Hiç dava açılamıyor, bunu kaldırsınlar.

Hakem hâkimler olsun. Mesela 10 kişilik hakem hâkim heyeti olsun. Ama keyif için, hâkimi yıpratmak için dava açmaya kalkıyorsa o olmaz tabii. Onu hakem heyeti tespit etsin. Anlaşılmayacak bir şey değil. Ama anlaşılır olanları da reddeden bir yapı var gibi görünüyor şu an. Mesela alenen bir yanlışlık oluyor, dava açılamıyor. Bunun kalkması lazım. 

 

30 Aralık 2013, Milliyet

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası soruları yanıtladı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK) sert bir dille eleştiren Arınç,

"3 güçten konuşuyoruz. Yasama, yürütme ve yargı. Bundan dolayı bir itirazımız da yok. Peki yargıya geldiği zaman onu denetleyecek hangi güç var? Hiçbir şey yok. Görevini kötüye kullanan bir HSYK üyesi hakkında ne yapabilirsiniz? Hiçbir şey yapılamaz" dedi. Arınç, "bu hukuk dışılıkları dikkate alan hükümetin gerekeni yapacağından hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini" belirtti.