Beşir Esad: 'Türkiye bizim için en güvenilir arabulucu'
ucgen

Beşir Esad: 'Türkiye bizim için en güvenilir arabulucu'

1880
Ne demiştiNe oldu

Destan TV, 5 Ağustos 2008

Adnan Oktar: Hemen kabul ederler. Zaten onlar teklif ediyor yani istiyoruz diyorlar. Sadece Türkiye’nin bunu istemesini bekliyorlar. Suriye’ye gidip teklif edelim. Resmi olarak Türkiye ile birleşin. İki devlet, zaten Müslüman devletler. Fakat Türkiye ile birleşin desek hemen kabul eder, Irak da kabul eder. çünkü müthiş lehine onların. Huzur gelecek, adalet gelecek, barış gelecek, ekonomi canlanacak, şahlanacak, ve süper devlet olacak.



Trabzon TV, 4 Eylül 2008

Muhabir: Evet, Sayın Hocam Suriye ile son dönemdeki yakınlaşmamızı nasıl yorumladınız?

Adnan Oktar: Süper işte, bu çok önemli. Suriye’yle Türkiye’nin birleşmesi an meselesidir. Suriye bunu şiddetle istiyor, Türkiye’nin ağabeylik yapmasını; Suriye-Türkiye ayrı ayrı devletler ama tek bir beraberlik olsun istiyorlar. Bu çok güzel, Türk İslam Birliği kardeşliği içerisinde, tabii ki ayrımız gayrımız yok Suriye ile Türkiye de birleşecek inşaAllah, bu onun alameti. Pasaportsuz, vizesiz Suriye’ye gidebileceğiz, Suriyeliler de istedikleri gibi bize gelip konaklayabilecekler. Kardeş olacağız inşaAllah, güzel bir birlikteliğin ilk alametleri bunlar.


Hürriyet, 18 Mayıs 2009




Fatih Çekirge'nin yazısından:

"Soruyoruz:

- Suriye İsrail görüşmeleri yeniden başlarsa Türkiye’nin arabuluculuğu için ne diyorsunuz? Başka ülkeler de devreye girmek istiyor.

Esad çok samimi cevap veriyor:

Türkiye’nin rolü önemlidir. Çünkü biz Türkiye’ye güveniyoruz. Eskiden bu güven yoktu. Ancak son 5-6 yılda Türkiye iyi niyetini ispatlamıştır. Türkiye bağımsız olduğunu, objektif ve gerçekçi olduğunu göstermiştir. Eğer başka bir ülke böyle bir şeye soyunmak istiyorsa önce bu özellikleri göstermelidir. Bu noktada Suriye’nin Türkiye’ye karşı duyduğu bu güvende, tam 30 kez Şam’a gitmiş olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da ’kuyumcu işi’ bir güven dokusu kurduğu ortaya çıkıyor. Bir zamanlar savaşın sınırından dönmüş iki ülkenin böylesine bir güven ilişkisi içinde olması gerçekten müthiş bir gelişme. Ermenistan’dan İran’a, Suriye’den Ege’ye kadar sınırlarını kendisine dikenli tel haline getirmiş, bütün komşularıyla ’dikenli tel’ diplomasisi içinde olan bir Türkiye’den ’güven’ içinde bir Türkiye’ye geçiş dikkat çekicidir."

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo