Basra ve Edirne birbirine bağlanacak
ucgen

Basra ve Edirne birbirine bağlanacak

32854
Ne demiştiNe oldu


Kanal 47, 28 Temmuz 2008

Muhabir: Peki efendim, Türk İslam birliği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Adnan Oktar: Türk İslam Birliğine ramak kaldı inşaAllah. Azerbaycan ile birleşeceğiz, Suriye ile birleşeceğiz, IRAKLA BİRLEŞECEĞİZ, Türkmenistan’la, Doğu Türkistan ile birleşeceğiz. Koskoca bir Türk İslam alemi meydana gelecek inşaAllah. Bunun arifesindeyiz. En fazla 10 yıl içinde çok ciddi gelişmeler olacak bunu göreceğiz hep beraber inşaAllah.



İran Al-Alam, 23 Eylül 2008

Adnan Oktar: İslam ahlakı dünyaya hakim olmak üzere, 10 yıla kadar Türkiye’nin liderliğinde bir Türk İslam Birliği oluşacak, onu söyleyeyim. Ben buradayım, demiştiniz olmadı diye benim yanıma gelin siz eğer olmazsa, kesinlikle olacak. Fakat Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin öncülüğünde olacak, bunu da açık söylüyorum, detay veriyorum. Azerbaycanla Türkiye birleşecek, iki devlet bir millet olarak birleşecek, Suriye ile Türkiye birleşecek yakın bir zamanda, IRAK İLE TÜRKİYE BİRLEŞECEK YAKIN BİR ZAMANDA VE ZİNCİRLEME GELİŞMELER OLACAK. Kafkas Birliği projesi, bu gerçekleşecek, bu da Türk-İslam Birliği’nin bir parçasıdır. Bu petrol boru hattı projeleri, demir yolu projeleri bunların hepsi bu birleşmelerin alt yapılarıdır.

Bugün, 18 Eylül 2009



Star, 18 Eylül 2009



"Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 1. Bakanlar Toplantısı", Çırağan Sarayı'nda yapıldı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, geçen yıl Türkiye ve Irak başbakanları tarafından imza edilen yüksek düzeyli stratejik işbirliği anlaşmasında ortaya konulduğu gibi, hedeflerinin iki ülke arasında gerçek anlamda kapsamlı ekonomik entegrasyonun sağlanması olduğunu söyledi.

“Tarihi bir gün yaşıyoruz”

"Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 1. Bakanlar Toplantısı", Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Ahmet Davutoğlu, “Iraklı kardeşlerini”, "Kendi ülkenize, hoş geldiniz" diyerek selamladı. Ortak kader bilinciyle iki hükümet üyeleri olarak Türkiye ve Irak'ın geleceğini bir model ortaklık çerçevesinde planlamaya karar verdiklerini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Burada hedefimiz, ülkelerimiz arasında tam ve gerçek anlamda en kapsamlı şekilde ekonomik entegrasyonun sağlanmasıdır. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz projelerle Basra ile Edirne birbirine bağlanacaktır. Bağdat ile İstanbul'un kaderleri ortak olacaktır. Sınır boylarımızda iki kardeş halk geleceklerini birlikte şekillendireceklerdir."

Irak'ın Türkiye için "herhangi bir komşu ve dost ülke" olmadığını söyleyen Davutoğlu, "İstikrarı bizim istikrarımız olan refahı bizim refahımız olan güvenliği bizim güvenliğimiz olan kardeş bir ülkedir. Irak’ta bir sıkıntı varsa Türkiye'nin bu sıkıntıdan uzak kalması mümkün değildir. Çok kullandığımız bir tabirle, Irak Türkiye'ye hiçbir zaman, ırak olmamıştır" dedi.

Habervaktim, 25 Eylül 2009



Hürriyet 25 Eylül 2009




PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo