Dalgıç Kuşu

Dalgıç kuşları yani Grebeler son derece dikkatli ebeveynlerdir. Yavrularını her yere taşırlar, onlar için adeta yüzer yuva görevi görürler. Yavrular anne babalarından birinin sırtına çıkarlar. Ve iyice yerleştikten sonra dalgıç kuşu yavrularının düşmelerini engellemek için kanatlarını hafifçe yana doğru açarak dolaşır. Dalgıç kuşu genelde yavrularını beslemek için gagasındaki yiyeceği başını arkasına döndürerek verir. Ancak yavrulara yapılan ilk ikram bir yiyecek değildir. Anne veya baba ilk olarak ya suyun üzerinden topladıkları ya da göğüslerinden kopardıkları minik, yumuşak tüyleri yavrularına yedirirler. Yumurtadan çıkar çıkmaz tüy ile beslenen yavru oldukça fazla miktarda minik tüy yutar. Bu son derece ilginç ikramın çok önemli bir sebebi vardır ve bu sebep Allah’ın yarattığının delilidir. Yavruların yedikleri bu tüyler tabi ki sindirilemez ancak yavrunun midesinde birikir. Bir kısmı da bağırsağa açılan noktada keçeleşerek adeta bir süzgeç görevi görür. Balıkların kılçıkları veya diğer besinlerin sindirilemeyen kısımları burada birikir ve tam anlamıyla sindirilene kadar midede kalmış olur. Allah’ın var ettiği bu sistemle bu maddelerin yavruya zarar vermesi engellenmiş olur. Kuşların bu tüy yeme alışkanlıkları ömürleri boyunca sürer. Bilim adamları tüy yeme işleminin Grebelerin sindirim sistemin çalışmasında önemli rol oynadığını düşünmektedirler. İlk yedirilen tüyler kuşkusuz yavruların sağlığı için alınan önemli bir tedbirdir. Bu tedbiri bir kuşun kendi kendine düşünmesi, böyle bir ihtiyacın olduğunu bilmesi elbette ki mümkün değildir. Bu tek bir detay kuşun yaşamını kolaylaştırmakta, hatta yaşaması için önemli bir şart olarak karşımıza çıkmaktadır. Grebe kuşlarına nasıl davranacaklarını ilham eden üstün güç sahibi, Yüce Rabbimiz Allah’tır. Bazı kuş türlerinde anne kuş, yavrusunu besleyeceği zaman balığı kuyruğundan yakalıyor. Kuşun, balığı kuyruğundan yakalamasının önemli bir sebebi vardır. Kuyruğundan yakalanan balık, yavruya kılçıkların diziliş yönünde yedirilmiş oluyor. Bu da yavru kuşun balığı yutarken kılçıkların yönünde yutmasını ve dolayısıyla kılçıkların hazmının kolaylaşmasını sağlıyor. Şayet kuş, balığı kuyruğundan değil, herhangi bir yerinden tutarsa bu, balığı kendisinin yiyeceğini gösteriyor ki bu da çok dikkat çekici. Darwinist’lerin hayali mekanizmalarının bir kuşa neyi, nasıl yapacağını öğretecek bilinci yoktur. Tüm canlılara her türlü bilgiyi Allah ilham etmektedir. Kuşların böyle bir ayrımı yapabilmesi, böyle bir detaya dikkat etmesi hatta ince düşünceli davranması bir yaratılış gerçeğidir. “Göklerde ve yerde olanların tümü Allah'ı tesbih etmiştir. O, üstün ve güçlü (aziz) olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Hadid Suresi, 1)
Grebeler

Grebeler

Dalgıç kuşları yani Grebeler son derece dikkatli ebeveynlerdir. Yavrularını her yere taşırlar, onlar için adeta yüzer yuva görevi görürler.
Dalgıç Kuşu Yavruları

Dalgıç Kuşu Yavruları

Yavrular anne babalarından birinin sırtına çıkarlar. Ve iyice yerleştikten sonra dalgıç kuşu yavrularının düşmelerini engellemek için kanatlarını hafifçe yana doğru açarak dolaşır.
Yavruların Beslenmesi

Yavruların Beslenmesi

Dalgıç kuşu genelde yavrularını beslemek için gagasındaki yiyeceği başını arkasına döndürerek verir. Ancak yavrulara yapılan ilk ikram bir yiyecek değildir.
Tüy Yiyen Yavrular

Tüy Yiyen Yavrular

Anne veya baba ilk olarak ya suyun üzerinden topladıkları ya da göğüslerinden kopardıkları minik, yumuşak tüyleri yavrularına yedirirler.
İlginç Beslenme

İlginç Beslenme

Yumurtadan çıkar çıkmaz tüy ile beslenen yavru oldukça fazla miktarda minik tüy yutar. Bu son derece ilginç ikramın çok önemli bir sebebi vardır ve bu sebep Allah’ın yarattığının delilidir.
Tüylerin Sindirimi

Tüylerin Sindirimi

Yavruların yedikleri bu tüyler tabi ki sindirilemez ancak yavrunun midesinde birikir. Bir kısmı da bağırsağa açılan noktada keçeleşerek adeta bir süzgeç görevi görür.
Yavruların Sindirim Sistemi

Yavruların Sindirim Sistemi

Balıkların kılçıkları veya diğer besinlerin sindirilemeyen kısımları burada birikir ve tam anlamıyla sindirilene kadar midede kalmış olur. Allah’ın var ettiği bu sistemle bu maddelerin yavruya zarar vermesi engellenmiş olur.
Tüy Yemenin Faydaları

Tüy Yemenin Faydaları

Kuşların bu tüy yeme alışkanlıkları ömürleri boyunca sürer. Bilim adamları tüy yeme işleminin Grebelerin sindirim sistemin çalışmasında önemli rol oynadığını düşünmektedirler.
Allah'ın Grebe Kuşlarına İlhamı

Allah'ın Grebe Kuşlarına İlhamı

İlk yedirilen tüyler kuşkusuz yavruların sağlığı için alınan önemli bir tedbirdir. Bu tedbiri bir kuşun kendi kendine düşünmesi, böyle bir ihtiyacın olduğunu bilmesi elbette ki mümkün değildir.
Grebelerdeki Kusursuz Tasarım

Grebelerdeki Kusursuz Tasarım

Bu tek bir detay kuşun yaşamını kolaylaştırmakta, hatta yaşaması için önemli bir şart olarak karşımıza çıkmaktadır. Grebe kuşlarına nasıl davranacaklarını ilham eden üstün güç sahibi, Yüce Rabbimiz Allah’tır.
Grebelerin Balık Avlaması

Grebelerin Balık Avlaması

Bazı kuş türlerinde anne kuş, yavrusunu besleyeceği zaman balığı kuyruğundan yakalıyor. Kuşun, balığı kuyruğundan yakalamasının önemli bir sebebi vardır.
Yavruların Balık Yutması

Yavruların Balık Yutması

Kuyruğundan yakalanan balık, yavruya kılçıkların diziliş yönünde yedirilmiş oluyor. Bu da yavru kuşun balığı yutarken kılçıkların yönünde yutmasını ve dolayısıyla kılçıkların hazmının kolaylaşmasını sağlıyor.
Balık Yutma Tekniği

Balık Yutma Tekniği

Şayet kuş, balığı kuyruğundan değil, herhangi bir yerinden tutarsa bu, balığı kendisinin yiyeceğini gösteriyor ki bu da çok dikkat çekici.
Grebe Kuşları da Evrime Darbe Vuruyor

Grebe Kuşları da Evrime Darbe Vuruyor

Darwinist’lerin hayali mekanizmalarının bir kuşa neyi, nasıl yapacağını öğretecek bilinci yoktur. Tüm canlılara her türlü bilgiyi Allah ilham etmektedir.
Grebe Kuşlarını da Allah Yaratmıştır

Grebe Kuşlarını da Allah Yaratmıştır

Kuşların böyle bir ayrımı yapabilmesi, böyle bir detaya dikkat etmesi hatta ince düşünceli davranması bir yaratılış gerçeğidir. “Göklerde ve yerde olanların tümü Allah'ı tesbih etmiştir. O, üstün ve güçlü (aziz) olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Hadid Suresi, 1)
1086
PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo