Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Yapımında Ekolojik Denge Korundu
ucgen

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Yapımında Ekolojik Denge Korundu

37053
Ne demiştiNe oldu

Sayın Adnan Oktar sohbetlerinde hükümetin yol inşaatlarında, çevreyi yeşillendirecek projelere yönelmesinin daha güzel olacağını söylemektedir. Sayın Oktar ayrıca üçüncü köprünün yapımında da ormanlık alana zarar verilmemesi gerektiğini de ifade etmiştir.

Nitekim 26 Ağustos 2016’da açılışı gerçekleşen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yapımında ekolojik denge korunmuş, ormanlık alan bozulmamıştır.

26 Mart 2014, A9 TV

ADNAN OKTAR: Şu orman işine Tayyip hocam bir çözüm bulsa. Ormanın altından geçen sistemler var diğer ülkelerde. Tüneller falan yapılıyor, o yeşilliği bozmuyorlar. Tayyip hocam bir şey yapsın, yazık o ormana. Çok şeker o ormanlar. Onun bir yolu vardır. Bir çözümü vardır, Avrupalıların yaptığı yöntemle yapmak lazım. Çünkü bayağı gürbüz ağaçlar, bayağı şekerler. Onlar mutlu da orada.

Yer altından iyi olur veya yer üstünden köprü yapılabilir. Bir şekilde ormanları kurtarmak lazım. Köprü de olur, değil mi? Upuzun köprü, altında ağaçlar dursun. Daha iyi, herkes ormanı seyrederek gider.


6 Haziran 2013, A9 TV

ADNAN OKTAR: Mesela bu üçüncü köprü, ben ağaca hiç kıyamam. Yolda da mesela görüyorum ağaçlar. Adam çivi çakmış, senin vücuduna çaksalar o çiviyi, ister misin? Yazık değil mi, ağacın üstünde çivinin ne işi var? 

İki yüz yıllık ağaç. Ne güzel, ne tatlı, git sev onu, canlı. Ağzı yok, dili yok, konuşamıyor da.  Çok şekerdir ağaç. Ağaçlara yazık. 

 

26 Ağustos 2016, Enson Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve birçok bakanın katılımıyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete açıldı.

3. Köprü otoyolunda yaban hayatı köprüsü de bulunuyor. Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde inşa edilen ekolojik köprü, Rumelifeneri Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nın otoyol tarafından ikiye bölünmesinden kaynaklanan olumsuzlukları engelleyecek.

 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo