Türkiye'ye köprü misyonu
ucgen

Türkiye'ye köprü misyonu

2211
Konya TV, 28 Şubat 2008

Adnan Oktar: Türkiye'nin görevi Türk-İslam aleminin lideri olmasıdır. Türk milletine çok büyük görev düşüyor. Türk-İslam aleminin liderliği dünya tarihinin en büyük vazifelerinden birisidir. TÜRK MİLLETİNIN EN HAYATİ GÖREVLERİNDEN BİRİ BUDUR. Yani biz sırf Türkiye'yi kurtarmak değil bütün Türk-İslam alemini kurtarmakla görevliyiz Türk milleti olarak. Türk milleti başka milletlere hakikaten benzemiyor. Bu bir ırkçılık değil. Çok vefalıdır. Güzel huyludur Türkler. İnsancıldır. Çok merhametlidir. Ve müthiş fedakardırlar. Yani gidin bir köye. Misafir olarak bir gidin. Evin en güzel yeri misafire açılır. En güzel yiyecekler misafire getirilir, en güzel yataklar misafire sunulur, en güzel bardaklarda ikram yapılır. Bu ne demek? Demek ki bizim milletimiz egoist değil, bencil değil, sevgi dolu, fedakar, çok çoşkulu bir millettir, Allah için canını vermek için can atar, çok heyecanlı bir millettir.



Gaziantep Kanal 5, 22 Eylül 2008

Adnan Oktar: Avrupa Birliğine şanla, şerefle, ihtişamla girelim. Türk İslam Birliği’nin lideri olarak girelim. Yoksa Avrupa Birliği’ne girip onlardan para istemek, iş istemek Türk Milletine yakışmaz. Yani bizi kurtarın der gibi bir tavır bize yakışmaz. Biz onları kurtarmaya gideriz. Biz onlara para veririz, biz onlara ekonomik imkanlar sunarız ve lider olarak gireriz. BÜTÜN ASYA'NIN, BÜTÜN İSLAM ÜLKELERİNİN ZENGİNLİĞİNİ, GÜCÜNÜ ONLARA SUNARIZ. ONLARIN TEKNİK İMKANLARINI DA ONLARA SUNARIZ. BİR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜRÜZ. Dediğim bu, yoksa ben Avrupa’nın sanatını, bilimini, kültürünü tabii ki beğeniyorum. Müspet kültürünü, müspet sanatını tabiki beğeniyorum. Mimarisini beğeniyorum. O anlamda çok büyük bir saygım var. Demokrasisini beğeniyorum. Özgürlük anlayışını beğeniyorum. Hatta daha da özgür ve daha da demokrat olsunlar. Ve Türkiye’nin de tam anlamıyla Avrupa demokrasisini benimsemesini hatta daha ileri geçmesini isterim. O anlamda tabiki Avrupa Birliğine girmemizi istiyorum.


Habertürk, 20 Haziran 2009




Pakistan ile NATO arasında siyasi diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye köprü görevini üstlendi. Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği’nde bir NATO temas noktası kuruldu. Büyükelçilik NATO ve NATO’nun Pakistan’daki faaliyetleri konusunda Pakistan makamlarını ve kamuoyunu bilgilendirmesinde rol alacak. Büyükelçilik ayrıca karşılıklı ziyaretlerin düzenlenmesine katkıda bulunacak.
PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo