Türkiye Arap dünyasının doğal lideri
ucgen

Türkiye Arap dünyasının doğal lideri

2410
Ne demiştiNe oldu
 
Çırağan İftar Toplantısı, 16 Ekim 2008

Adnan Oktar: Türkiye ağabeylik yaptığında o coğrafya içerisinde Türkiye’nin ağabeyliğini kabul etmeyecek hiç kimse yok. Şiiler de, Caferiler de, Suudiler de, İranlılar da. Mesela Sayın Ahmedinejad buraya gediğinde, geldi bir Sünni camide Sünni imam arkasında namaz kıldı. Bu ne demektir, siz eğer lider olursanız ben bunu kabul ediyorum. Açıkça budur. “Ben” dedi zaten “burada siyasi bir mesaj verdim” dedi. “Çok önemli siyasi bir mesaj verdim” dedi. Daha ne desin. Hizbullah da kabul eder, herkes kabul eder, Türkiye’nin liderliğini kabul etmeyecek bu coğrafyada kimse yok. Çünkü Türkiye son derece ılımlı, sevecen, makul bir ülke. İnsanları saygın ve efendi insanlar, son derece kültürlü, görgülü insanlar. Ve yıllarca liderlik yapmış bir ülke biliyorsunuz. Osmanlı döneminden bir tecrübesi var. Bütün Türk ülkelerinin, bütün İslam ülkelerinin ağabeysi olarak ortaya çıkacaktır Türkiye. Bunu herkes görecek. Bunu açık açık da söylüyorum, on yıl sonra bu sözümün altına ben yine imzamı atacağım inşaAllah.



Mavi Karadeniz TV,  31 Aralık 2008

Adnan Oktar: Evet, lider mutlaka Türkiye olması gerekiyor. Çünkü hem tecrübesi hem yapısı açısından, hem ahlaki yapısı açısından çok çok mükemmel bir ülkedir, Türkler ve Türkiye. İdeal lider vasıfları taşıdığı için mutlaka Türkiye’nin lider olması gerekiyor. Çünkü konuştuğumuz Türk Devletleri de aynı kanaatteler. Bütün İslam ülkeleri ile de bağlantı halindeyiz. Onlar da bu kanaatteler, buna kimse hayır demiyor zaten. Sadece bunun bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.


Hürriyet, 21 Kasım 2009



 
Türkiye’yi neden bölgenin doğal lideri olarak görüyorsunuz.


Tunuslu bankacı açıkladı:
 Birincisi Türkiye, İslam’la demokrasinin bir arada yürüdüğünü gösteren en iyi örnek. İkincisi, güçlü bir ekonomiye sahip. Nitekim dünyanın 16-17’nci büyük ekonomisi. Üçüncüsü, dünyada bu rolü üstlenecek siyasi güce de sahip.


Ekren Keskin söze girip, biraz alttan aldı:
 Türkiye’nin bölge lideri olmak gibi bir hedefi yok. Yapmaya 
çalıştığı, bölgedeki ülkelerle ilişkilerini daha da geliştirmek.
 


Yemenli bankacı da Tunuslu bankacıyla aynı yönde düşünüyordu:
 Ben Türkiye’nin bölgemizin lideri olduğunu tartışmak bile istemiyorum.Çünkü, liderliğe oturmuş durumda.
PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo