Musevi ve Hristiyan ilim adamlarının Tevrat’ta yaptıkları inceleme ve kodlama neticesinde Tevrat’ta Harun Yahya ve Adnan Oktar isimlerinin kodlanmış olduğu da bahse konu olan dikkat çekici bilgilerden biridir. Buna karşılık Sayın Adnan Oktar, bu araştırma sonucundan kendisi adına herhangi bir çıkarımda bulunmamaktadır. Bu ilmi çalışmaya özel bir anlam da yüklememektedir.
SAYIN ADNAN OKTAR MEHDİLİK HIRSI VE DÜŞÜNCESİ İÇİNDE DEĞİLDİR.
Sayın Adnan Oktar kendisini sıradan bir Müslüman olarak görmekte ve hiçbir zaman böyle bir iddiada bulunmamaktadır. Nitekim Mehdilik iddia etmeyeceğine gerek canlı yayın programlarında gerekse Mahkeme huzurunda defalarca yemin etmiştir. Mehdilik iddia etmek gibi bir hırsı ya da düşüncesi olmadığı hayat tarzından da anlaşılmaktadır. Bu konuyla ilgili bazı izahları şu şekildedir:
ADNAN OKTAR: E Mehdiysem, ben niye oturup mastika oynayayım! Ya kardeşim, Ankara’nın bağlarında yeri göğü inletiyorum. Mehdilik iddia eden adam niye böyle yapsın? Tam senin istediğin gibi olmam lazım. Bak, niye dekolte hanımlarla çıkayım? Bütün millet çarşafla çıkar; böyle bir iddiam zorum olsa. Ya milletin en sinir uçlarına dokunacak konular değil mi bunlar İslam aleminde? Bir kadın açıksa; uuu bitti. Bir hoca dans edecek! İslam tarihinde yok. Mehdi dans edecek? Bitti zaten, orda Mehdiliği falan bitti demektedir. Şarkı söyleyecek? Mümkün değil. E bak ben olmayacak şeyleri yapıyorum. İşte Mehdi olmadığımı ispat ediyorum daha ne istiyorsun? E Mehdilik iddia eden adam ona uygun hareket eder değil mi? Ağır ağır konuşur, böyle kaval çalar göğe doğru bakarak, ey oğul bilmem ne... Var ya böyle adamlarınız sizi uyutuyorlar; öyle tipler gibi yapardım. Yeri göğü inletiyoruz kardeşim; Ankara’nın bağlarını oynayan sen bana bir hoca göster! İslam tarihinde yok zaten yok öyle bir şey. Ben niye insanların sinir uçlarına dokunacak şeyler yapayım? Tam onların istediği gibi gelenekçi bir görünüm verebilirim, değil mi, bağnaz bir görünüm veririm, madem hedef buysa, ona göre hareket ederim. Adamların bir çoğu da bunu alır ve takdir eder, değil mi? Tam tersini yapıyorum, Mehdilik iddia etsem, yani senin dediğin samimi olsa, ben bunları yapmamam lazım. (A9 TV)
Bununla birlikte hadislerde geçen bazı bilgilerle Sayın Adnan Oktar’ın hayatı ve fiziki görünümü arasında benzerlikler olduğu da somut bir durumdur, ancak aşağıda izah ettiğimiz üzere bu fiziki benzerlik Mehdilik iddiası olarak görülemez ve iddia edilemez.
HADİSLERDE MEHDİ’NİN FİZİKİ GÖRÜNÜMÜ HAKKINDA ŞU BİLGİLER VERİLMİŞTİR:
ORTA BOYLUDUR
İLERLEYEN YAŞLARINDA DA GENÇ GÖRÜNÜMLÜ OLACAKTIR
(hadislerde belirtilen saçı gür, sakalı gür, cildi taze, kemikleri dinç, dişleri parlak,
elleri beyaz gibi tasvirlerin de hepsi gençlik alametidir)
- GENİŞ VÜCUTLUDUR
- OMUZLARI GENİŞTİR
- OMUZLARI HEYBETLİDİR
- UYLUKLARININ ARASINDA GENİŞLİK VE BÜYÜKLÜK VARDIR
- YÜRÜRKEN UYLUKLARI AÇIK VE BİRBİRİNDEN UZAKTIR
- KARNI GENİŞTİR
- BAŞI BÜYÜKTÜR
- BURNU ÇOK MUNTAZAMDIR
- İNCE BURUNLUDUR
- BURNU KÜÇÜKTÜR
- BURNUNUN ORTA BÖLÜMÜNDE, BELLİ BELİRSİZ ÇOK KÜÇÜK BİR ÇIKINTI VARDIR
- ALNI PARLAKTIR
- ALNI GENİŞTİR
- AÇIK ALINLIDIR
- ALNINDA YARA İZİ VARDIR
- ALNINDA HAFİF BİR İÇBÜKEYLİK VARDIR
- YANAĞINDA BEN VARDIR
- BU BEN, AÇIK RENKLİ VE PARLAKTIR
- BENİ, HZ. MUSA (AS)'IN YANAĞINDAKİ BEN GİBİDİR
- YANAĞINDAKİ BEN DIŞA ÇIKIKTIR
- YANAKLARI AZ DOLGUNDUR
- ÇEKİK GÖZLÜDÜR
- YEŞİL GÖZLÜDÜR
- KAŞLARI KAVİSLİDİR
- KAŞININ İÇİNDE BOŞLUK VARDIR
- İKİ KAŞININ ARASINDA TEK ÇİZGİ HALİNDE, KÜÇÜK BİR ÇUKUR VARDIR
- SAÇI GÜRDÜR
- SAÇI SİYAHTIR
- SAÇLARI KULAĞININ ÜSTÜNDE KIVRILIR
- SAKALI SIKTIR
- SAKALI SİYAHTIR
- SAKALI CEZM EDİLMİŞ, YANİ DÜZELTİLMİŞTİR
- SAKALI YANLARDA DAHA AZDIR, AŞAĞI TARAFI İSE UZUN OLACAKTIR
- SAKALI İNCE TELLİDİR
- SIRTINDA, KÜREK KEMİĞİ HİZASINDA PEYGAMBERİMİZ'DE OLDUĞU GİBİ NÜBÜVVET MÜHRÜ VARDIR.
- İKİ OMUZUNUN ARASINDA/ALTINDA (SAĞ GÖĞSÜNDE OLACAK ŞEKİLDE) YAPRAK ŞEKLİNDE İZ VARDIR
- SAĞ UYLUĞUNDA/BACAĞINDA BEDEN RENGİNİN AKSİNE BİR İZ/BEN OLACAKTIR
- KEMİK YAPISI GENÇTİR
- DİZ KAPAKLARI ÖNE ÇIKIKTIR
- DİŞLERİ GÜZEL VE PARLAKTIR
- GÜZEL SİMALIDIR
- PEYGAMBERLER GİBİ AZAMETLİDİR
- YÜZÜ NURLUDUR
- ÇEHRESİ HUZUR VERİR
- YÜZÜ GÖRKEMLİDİR
- HAYRANLIK UYANDIRAN BİR ÇEKİCİLİĞE SAHİPTİR
- HZ. NUH (AS) GİBİ UZUN YAŞAYACAKTIR
- CİLDİNİN GÜZELLİĞİ:
- CİLDİ PARLAKTIR
- CİLT RENGİ, KIRMIZIYLA KARIŞIK BEYAZDIR
- HEYBETLİ BİR ŞAHISTIR
- BEDENİ ÇOK GÜÇLÜDÜR
- KASLARI KAVİSLİ OLACAKTIR
- SESİ ÇOK GÜÇLÜDÜR
- SESİ NEFES KESİCİDİR
- ELLERİ BEYAZDIR
- KONUŞURKEN KİMİ ZAMAN DİLİNDE AĞIRLIK OLUŞUR
- KONUŞMALARINDA VURGU YAPMAK İÇİN SAĞ ELİNİ KULLANIR
- BAKIŞLARI ETKİLEYİCİDİR
- DUDAKLARI MÜKEMMEL GÜZELLİKTEDİR
FİZİKEN BENZERLİK OLMASI MEHDİLİK İDDİASI DEĞİLDİR
Bu alametlerle Sayın Adnan Oktar’ın fiziksel görünümü arasında benzerlikler olması ise dinen ve mantıken hiçbir şekilde Mehdilik iddiası olarak görülemez. Çünkü fiziken benzemek, Mehdilik için geçerli ve yeterli bir ölçü değildir. Sayın Adnan Oktar seyyid olduğu yani Peygamberimiz (sav)’in soyundan geldiği için, Mehdi de seyyid olacağı için, aynı genetik koda sahip olanların fiziki görünümlerinde benzerlikler olması biyolojik olarak olağan bir durumdur. Bu özelliklere sahip her bir insanın Mehdi olduğu düşünülemeyeceğine göre, sırf Sayın Adnan Oktar bu fiziki özeliklerin hepsi var diye Mehdi olarak görülemez. Buna rağmen “sende bu alametler var, demek ki sen Mehdilik iddia ediyorsun” demek ve Sayın Oktar’ın açık beyanlarına rağmen bu bakış açısında ısrar etmek de hem vicdanen hem de hukuken doğru değildir.
Sayın Adnan Oktar ile hadislerde belirtilen fiziki özellikler arasında bazı benzerlikler olması nedeniyle, bu hadisleri anlatmasının istenmemesi ne evrensel insan hakları ne de anayasal özgürlükler açısından kabul edilebilir değildir. 1400 yıllık hadiste Mehdi yeşil gözlüdür denildiğine göre, kendi gözleri de yeşil olduğu için bu hadisi anlatmaktan vazgeçmesi samimi ve dürüst bir tutum olmayacaktır. Sayın Adnan Oktar’ın doğal konuşma ve anlatım akışını bozacak şekilde neredeyse iki cümlesinde bir “Ben Mehdi değilim” diye açıklama yapması beklentisi de insani değildir ve konuşmanın doğal akışı içeresinde imkansızdır.
TEVRAT’TA ADNAN OKTAR VE HARUN YAHYA İSİMLERİNİN KODLANMIŞ OLMASI
Sayın Adnan Oktar'ın hayatında, Mehdiyet konusuyla ilgili fiziksel benzerliğinin yanı sıra, şaşırtıcı birkaç başka benzerlik ve tevafuklar daha bulunmaktadır.

Bunlardan biri de Tevrat ve İncil üzerinde uzmanlaşmış ilim adamlarının yaptıkları bir araştırma neticesinde, Tevrat'ın çeşitli bölümlerinde kodlanmış olarak "Adnan Oktar" ve "Harun Yahya" isimlerinin yer aldığını ortaya koymuş olmalarıdır. Bu çalışmada Tevrat’ta "Harun Yahya kitapları"na işaretler olduğu da raporlanmıştır. Bu araştırmayı yapan ilim adamlarının araştırma öncesinde Sayın Adnan Oktar ile bir tanışıklıkları bulunmamaktadır. Bu konu Sayın Oktar’ın herhangi bir iddiayla dile getirdiği bir konu da değildir.
Sayın Adnan Oktar kendisini sıradan bir Müslüman olarak görmekte, bu araştırma sonucundan kendisi adına herhangi bir çıkarımda bulunmamaktadır. Bu ilmi çalışmaya özel bir anlam da yüklememektedir. Başka herhangi bir insanın böyle bir neticeyi ne şekilde kullanabileceğini tahmin etmek zor değildir. Ancak Sayın Adnan Oktar’ın, Allah’tan korkan bir insan olarak tek gayesi Allah’a hakkıyla kul olmaktır. Allah’a samimi bir kul olmak için dua etmektedir, dünyada başka bir amacı yoktur. Allah’ın büyüklüğe kapılanları sevmediğine inanan bir mümin olarak bu bilimsel raporu hoş bir tevafuk olarak görmüştür.
MUSEVİ VE HRİSTİYAN BİLİM ADAMLARININ KODLAMA SİSTEMİYLE TEVRAT’TA YAPTIKLARI İNCELEME NETİCESİNDE; "HARUN YAHYA" İFADESİNİN TEVRAT’TA 12 AYRI YERDE KODLANDIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR:
Kodlama sistemi Tevrat bölümleri arasında yapılan harf taraması şeklindedir. Bu tarama sonucunda eşit harf aralıkları arasında sıralanmış olarak ilgili kelimeler ortaya çıkmaktadır.
Aşağıda gördüğünüz tablolardaki kodlama sistemiyle "Harun Yahya" ismini oluşturan harfler, Tevrat’ın Levililer 10:1 ve Sayılar 5:21 bölümleri arasındaki pasajlarda 2003 harfte bir h, 2003 harfte bir a, r, u, n, y, a, h, y ve a harfleri gelecek şekilde eşit harf aralıklarıyla sıralanmıştır
1. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Tevrat’ın Levililer 10:1 ile Sayılar 5:21 arasında yer alan harfler bu kod sistemine göre incelendiğinde; Harun Yahya ismi çıkmaktadır. Ayrıca şu kelimeler de yine aynı bölümler arasında kodlanmış olarak yer almaktadır:
- Adlib, extempore, improvise = doğaçlama konuşmak, anında
- Beraiah = Allah tarafından yaratılmış
- Aria = Aslan
- Fragrance = güzel koku
2. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Tekvin 1:1’den Yeremya 34:2 arasındaki bölüm aynı metotla incelendiğinde ise 2. defa Harun Yahya ismi çıkmaktadır.
Diğer kelimeler ise;
-Believable, reliable, faithful, loyal = İnanılır, güvenilir, sadık
-Volplane, hovering, gliding = Yükselmek
-Starlike = Yıldız gibi
-Jedaiah = Allah’ın eli
kelimeleri olup, hepsi eşit harf aralıklarıyla tabloda yer almaktadır.
3. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Tekvin 1:1 ve Yunus 4:7 arasındaki bölüm incelendiğinde karşımıza çıkan kelimeler;
-Harun Yahya
-Think, pore = Derin düşünmek
-Tria = Araştırmak
-The Lord God (YHVH) = Rab, Tanrı, Yehova olmaktadır.
Harun Yahya isminin 3. kez geçtiği yer tabloda görülmektedir.
4. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Tekvin 1:1 ile 2. Tarihler 36:23 arasında ise 4. kez Harun Yahya ortaya çıkmaktadır.
5. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Tekvin 1:1 ile 2. Tarihler 36:23 arasındaki bölümde ise, Harun Yahya ismi 5. defa Tevrat’ta ortaya çıkmaktadır. Ayrıca yine aynı bölümde,
-Allah
-Purification, refinement, clearance = Arınma, İyileşme
-Ibneiah = Allah yaratır
kelimelerinin de yine eşit harf aralıklarıyla Tevrat’ta kodlanmış olduğu da görülmektedir.
6. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Tevrat’ın Sayılar 15:24 ve Daniel 2:45 arasındaki bölümleri kapsamaktadır. Bu bölümde de 6. defa Harun Yahya ismi kodlanmış olarak görülmektedir. Ayrıca yine bu bölümde,
-Skilled, versed, proficient, skillful = Yetenekli, hünerli, bilgili
-Jeriel = Allah onu ön plana çıkaracak
-Real = Gerçek
kelimeleri aynı kod sistemiyle tespit edilmiştir.
7. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Levililer 16:29 ve 2. Tarihler 36:23 bölümleri arasını kapsamaktadır. Bu bölümde 7. defa Harun Yahya isminin kodlanmış olduğu görülmektedir.
Ayrıca, “Arisai = Aslan gibi” ifadesi de yine aynı bölümler arasında kodlanmıştır.
8. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Tekvin 1:1 ve 2. Tarihler 19:5 arasında Tevrat kodlamasının sonuçları görülmektedir. Bu tabloda çıkan isimler ve kelimelerse şöyledir:
-Heart, you, Harun Yahya = Kalp, sen, Harun Yahya
-Lecture = Konuşma, ders, konferans
8. kez Harun Yahya isminin Tevrat’ta yer aldığı görülmektedir.
9. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Tekvin 1:1 ve Ester: 7:2 bölümlerindeki tespitleri içermektedir. Bu tabloda da 9. kez yine Harun Yahya isminin kodlandığı açık bir şekilde görülmektedir.
Bunun dışında aynı bölümlerde şu kelimeler de geçmektedir:
-Barış esenlik
-Belirlemek
-Yönetim
10. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Tevrat’ın Tekvin 1:1 ve 2. Tarihler: 36:23 arasındaki bölümünde yapılan kodlama sonucunda Harun Yahya isminin 10. kez geçtiği yer görülmektedir. Aynı bölümler arasında kodlanmış olarak geçen diğer kelimeler ise şöyledir:
-Allah'ın huzurunda-sekine
-Üstünlük
-Görev, vazife
11. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
Samuel: 18:31 ve Daniel 7:2 arasında yer alan bu bölümde de Harun Yahya isminin geçtiği açık bir şekilde görülmektedir. Ayrıca bu tabloda şu kelimeler de kodlanmış olarak yer almaktadır:
-Harun Yahya / Allah / Yazılar
-Ortaya koymak / Korumak
12. TABLO

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
İşaya 41:27’ den Ezekiel 10:19 arasında yer alan bölümler arasında kodlanmış olarak Harun Yahya, Allah korkusu ve cesur kelimeleri açık bir şekilde göze çarpmaktadır.
AYRICA, YARATILIŞ 1:1 DEN MISIR’DAN ÇIKIŞ 23:27’E KADAR OLAN BÖLÜMDE KODLANMIŞ OLARAK GEÇEN ŞU KELİMELER DE DİKKAT ÇEKİCİDİR:

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
1. Asadullah: Esadullah = Allah’ın Aslanı
2. Word of Allah = Allah’ın Kelimesi
3. Denomination, sect Lord = Allah’ın hizbi
4. Evidence a nose = Burnu bir delil
5. Aged forty year = Kırk yaşında
6. Mahdi = Mehdi
7. Jeshua, Jesus, Jesus, Yeshua = Yeşua, İsa
8. Emerging = Ortaya çıkan
9. Inarticulate = Ümmi
TEVRAT’TA ADNAN OKTAR İSMİ DE KODLANMIŞTIR Samuel 12:13 ve 2. Tarihler 36:23 arasındaki incelemede:

*Uzmanların bilimsel bir çalışması olan bu kodlamanın doğru olduğunu Tevrat üzerinde inceleme yapan herkes bizzat teyit edip görebilir.
ADNAN OKTAR kelimesinin yanı sıra şu kelimeler de kodlanmış olarak görülmektedir:
-Increase for Him = Allah için çabala
-Chant Sheaf God (EI) = Birlikte Allah’ı anın
-Corollary = Sonuç
-Beriah = Bir arkadaşla birlikte
Sonuç olarak;
İlim adamları Sayın Adnan Oktar’dan bağımsız bir şekilde yaptıkları inceleme neticesinde, Harun Yahya ve Adnan Oktar isimlerinin kodlanmış olarak Tevrat’ta yer aldığını kendileri söylemektedir. Yukarıda da izah ettiğimiz üzere, Sayın Adnan Oktar kendisini sıradan bir Müslüman olarak görmekte, bu araştırma sonucundan kendisi adına herhangi bir çıkarımda bulunmamaktadır. Bu ilmi çalışmaya özel bir anlam da yüklememektedir. Hadislerdeki pek çok anlatım ve fiziksel özellik tarifleri ile benzerlikler bulunmaktadır. Ancak bu benzerliklerden dolayı Sayın Adnan Oktar Mehdilik iddiası içinde değildir. Zira bunlar bir insanın Mehdi olarak görülmesi ya da kabul edilmesi için yeterli de değildir, tek başına ölçü de değildir. Nitekim defalarca kendisinin sıradan bir Müslüman olduğunu, hatta “alemci, neşeli, hayat dolu bir delikanlı olduğunu” ifade etmiş, yaşam tarzıyla da Mehdilik iddiasında olmadığını ortaya koymuştur. Tüm bunlara rağmen Sayın Adnan Oktar’a “Mehdilik iddia ettiğini” atfemek hakkaniyetli ve adil değildir.