Endonezyalılar Harun Yahya'yı Bir Kahraman Olarak Görüyor
ucgen

Endonezyalılar Harun Yahya'yı Bir Kahraman Olarak Görüyor

1382

 

 

 

Endonezya"nın en büyük İngilizce gazetesi The Jakarta Post 28 Temmuz 2008 tarihli " Harun Yahya: Müslüman Yaratılışçı ve Çoğulcu" başlıklı haberde, Endonezya"da Harun Yahya"ya duyulan muhabbet ve ilgi aktarıldı. Endonezya halkı Harun Yahya"ın 57 kitabı, 56 belgeseli ve çok sayıda makalesini senelerdir büyük bir ilgi ile takip etmektedir. Hatta Endonezya halkı, Harun Yahya"nın eserlerinden faydalanarak hemen her gün internet siteleri açmaktalar. Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono"nın da konuşmalarında alıntı yaptığı Harun Yahya eserlerine olan hayranlık, The Jakarta Post gazetesinde şu ifadelerle aktarıldı:

Türk Müslüman yaratılışçı olan Harun Yahya, bilimi yeniden İslamın içine kattığı için, burada hakim olan Müslümanlar tarafından bir kahraman olarak görülüyor.

Yahya"nın kitaplarının -bunların içinde en popüler olanları Evrim Aldatmacası ve Yaratılış Atlası, imanlı Müslümanların inançlarını güçlendirdiği söyleniyor...

Harun Yahya, bu yıl Mayıs ayında hapis cezası aldığı zaman, Endonezya İslami internet haber sitesi olan www.hidayatullah.com Yahya"nın evrimi yıkıma uğrattığı için hapis cezası aldığını söyleyerek Yahya"yı savundu...

Kuran"dan referanslarla yazılmış Yaratılış mucizeleri hakkındaki kitap ve videoları, camilerde ve İslami kitapçılarda satılıyor...anlaşılmıyor Eserleri halen oldukça geniş kitlelere ulaşıyor.

Syarif Hidayatullah Devlet İslami Üniversitesi"nde bilim dalında öğretim görevlisi olan Baiq Hana Susanti, öğrencilerinin Yahya"nın makalelerini websitelerinden neredeyse hergün indirdiklerini belirtti.

Endonezya Üniversitesi ile Jakarta Devlet Üniversitesi gibi devlet üniversitelerinde okuyan bilim öğrencileri, Yahya"nın düşüncelerine vakıflar ve Endonezya Üniversitesi"nden öğretim görevlisi olan Noviar Andayani"ye göre öğrencileri "ona tutkun" durumdalar.

Çoğu Müslüman üniversite akademisyenleri... Müslüman Yaratılışçının kendi öğrencilerine ve genel olarak Endonezyalı Müslümanlara olan çekiciliğini kabul ediyorlar.

Harun Yahya Adnan Oktar"ın müstear olarak kullandığı bir isim. Oktar 1956 yılında Ankara"da doğdu ve sahip olduğu düşünceleri 1970"lerin sonunda Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okurken geliştirdi. Bu yıllarda etrafındaki yaygın materyalist felsefeler ve ideolojilerle ilgili araştırmalar yaptı.

İmanlı biri olan Yahya, Darwin"in evrimini komünizm ve faşizm gibi fikirlere bağlıyor. Hatta bu teoriyi yirminci yüzyıldaki tüm kanlı savaşlardan sorumlu tutuyor. Bu sebeple, inançlararası ilişkilerde benzersiz bir görüşe sahip.

... Yahya web sitesi www.harunyahya.com"da şöyle yazıyor;

"Vicdan ve sağduyu sahibi samimi Hıristiyanların, Musevilerin ve Müslümanların görevi, kötülüğe ve kötülük yapanlara kaşı ortak mücadele etmek, birbirlerine yardım etmek ve birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmektir. Bu birlik sevgi, saygı, hoşgörü, anlayış, uyum ve işbirliği ilkelerine dayanmalıdır. Bu durumun aciliyetini aklımızdan çıkarmamalı ve ihtilafa, çekişmeye ve bölünmeye sebep olacak faktörlerden titizlikle kaçınmalıyız."

Harun Yahya üç dinin "ahlak konularında" olduğu gibi "inanç konularında" da uyum içinde olduğuna inanıyor... Yahya, Hıristiyanlar gibi Hz. İsa"nın veya İsa El Mesih"in ikinci defa yeryüzüne gelişinin dünya barışı için elzem olduğuna inanıyor.


PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo