Tayyip Erdoğan: Herkes Devlet Karşısında Birinci Sınıf Vatandaştır
ucgen

Tayyip Erdoğan: Herkes Devlet Karşısında Birinci Sınıf Vatandaştır

32994
Ne demiştiNe oldu

The Guardian Röportajı, Nisan 2008

ADNAN OKTAR: Laiklik bir tek Türkiye için değil, her toplum için çok önemli sosyal bir denge unsurudur. Yani temel denge unsuru diyebilirim. Türkiye’de laiklik uygulandığında her düşüncede insan huzur içinde yaşayacak demektir ve toplum içinde gerilim olmayacak demektir; kargaşa, kavga olmayacak demektir. Bir hakem inançtır, hakem düşüncedir. DARWİNİST DÜŞÜNCEDE DE, KOMÜNİST DÜŞÜNCEDE DE, HER DÜŞÜNCEDE DE İNSAN OLABİLİR. BU İNSANLARA BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ YAPMAK LAİK SİSTEMİN BİR GEREĞİDİR...


Adıyaman Asu TV; 16 Ağustos 2010

ADNAN OKTAR: Marksist de bizim insanımız, mason da bizim insanımız. İslam’ın şefkat anlayışında herkesin hidayet bulması için herkese şefkat esası vardır. DOLAYISIYLA SEN MASONSUN, SEN KOMÜNİSTSİN, SEN ATEİSTSİN DİYE AŞAĞILAMA OLMAZ. ONLAR DA BİRİNCİ SINIF İNSANDIR. KORUYUP KOLLARSIN, SAYGI DUYARSIN. Eğitimleri için yardımcı olursun ama buna rağmen ben bu görüşteyim diyorsa, ona da saygı duyarım. Zorla fikir değiştirilmez, zorla düşünce değiştirilmez, inşaAllah.


Al-Baghdadia TV; Nisan 2008

ADNAN OKTAR: BİR TOPLUMDA DİNSİZ DE VARDIR YAHUDİ DE VARDIR HIRİSTİYAN DA VARDIR. ONLARIN DA HAKKI VARDIR. ONLAR DA BİRİNCİ SINIF VATANDAŞTIR ve hatta değişik mezhepler vardır. Mesela Aleviler vardır, Caferiler vardır hepsi bizim kardeşimizdir. Hepsine derin bir muhabbet duyarız ve onların hiç bir şekilde mağdur edilmesini gönlümüz kabul etmez. Zaten ben o tip bir mezhep ayrımında, Aleviyi de Caferiyi de hepsini bir görüyorum, yani hepsini kardeşim olarak görüyorum. Bir tek ehli kitap Kuran’da belirtildiği gibi ehl-i kitaptır onlar. Ama onlar da bizim kardeşimizdir, dostumuzdur. Onların da hakkı hukuku vardır. Onlarla da dostluk ve sevgi bağı içerisinde yaşamamız gerekir.


Al Hurra TV; Nisan 2008

ADNAN OKTAR: Bir kere her düşüncede insana birinci sınıf insan muamelesi yapılması çok önemlidir. MESELA ATEİST OLABİLİR, MARKSİST OLABİLİR, BUDİST OLABİLİR YANİ İSLAM DIŞINDA HER ŞEYİ DÜŞÜNEN İNSANLAR OLABİLİR. BU İNSANLARA BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ OLARAK MUAMELE YAPILMASI, BUNLARA SAYGI DUYULMASI, BUNLARIN SOSYAL HAKLARININ ÇOK İYİ KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİDİR. Bu konuda iyi garanti veren bir sistem olursa bence bu sorunların hiçbiri olmaz. Yani bu konuda samimi, kesin garanti verilmesi lazım. Rahatlatıcı olunması lazım. Bu şartlarda tamamen dini reddeden bir insan dahi böyle bir yönetimde yaşamak ister, çünkü daha güvenli onun için.


İran İtimat, 26 Ekim 2008

Adnan Oktar: Laiklik bir konfordur, Müslüman için çok büyük bir konfordur. Laikliğin olduğu yerde münafık olmuyor, bu çok büyük bir nimet. Yani insanlar fikrini dürüstçe açıklıyorlar, dinsizce ben dinsizim diyor, bu bir mertliktir, samimiyetle açık açık söylüyor.

Dinsiz insandır, vatandaşımızdır, birinci sınıf insandır. Gayet normal, dinsiz olabilir ama bunu açıkça söylemesi gerekir. İşte laiklik bu kişinin dinsiz olduğunu açıkça söylemesi hürriyetini sağlar ona. Ayrıca Hıristiyanların da, Musevilerin de çok rahat ve huzur içinde yaşamalarını sağlar. Bu çok önemlidir. Masonlar da bizim vatandaşlarımızdır, Marksistler de bizim vatandaşlarımızdır, hepsi birinci sınıf insandır. Tabii ki hür ve bağımsız olarak bu vatanın içersinde, candan bir rahatlık içersinde yaşacaklardır, bu ancak laiklikle mümkün. Laiklik, demokrasi, Cumhuriyet kavramları İslam’ın zaten özünde olan şeyler, ben sadece konunun anlaşılması için bunu anlatıyorum. Demokratik düşünce, cumhuriyet ve Laiklik Kuran’da hakim olan bir yapıdır. 

 

 

22 Ocak 2013, Hürriyet

Sayın Başbakanımız grup toplantısında bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:

“Biz insan devlet için vardır demiyoruz. Tam aksine devlet insan için vardır diyoruz. Dini ne olursa olsun, mezhebi, fikri, geliri ne olursa olsun, bizim için insan insandır. Bizim için herkes ama herkes devlet karşısında birinci sınıf vatandaşıdır. Biz nasıl, imam hatiplerin, yasaklanan başörtünün hakkını savunduysak Dersim’in Sivas’ın da hukukunu savunuyoruz. Bu hadiselerle de cesaretle yüzleşiyoruz.”

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo