Sayın Abdullah Gül: Şimdi birlik zamanı
ucgen

Sayın Abdullah Gül: Şimdi birlik zamanı

875
Ne demiştiNe oldu

Haberdem, 24 Ekim 2008

Adnan Oktar: Birbirimizi çok seveceğiz, saygı duyacağız, bütün Müslümanları kardeş bileceğiz. Mezhep tarikat ayrılıkları, şu, bu falan buna benzer, bizim mahalleden, hemşerimizdir, şudur, budur gibi böyle garip bölünme mantıklarından şiddetle kaçınacağız. Çok güzel bir devirdeyiz. Mehdi benim kanaatimce zuhur etti. Benim kanaatime göre Mehdi’nin zuhur ettiğine inanıyorum. Hz. İsa’nın nüzulü de çok yakın. Çok çok az kaldı. Yani en fazla birkaç on sene. Ya bu on sene veya bir dahaki on sene inşaAllah. Bütün dünyaya İslam hakim olacak, İslam ahlakı bütün dünyanın en uç noktalarına kadar yayılacak. Müslümanlar dünyanın huzurunu, barışını, güzelliğini tam anlamıyla tesis edecekler inşaAllah... Ama en önemli şey Müslümanların gıybet etmemesi, birbirlerine hüsnü zanla bakmaları, sevgiyle birbirlerine yaklaşmaları, birbirlerinin hayrına gayret etmeleri, hasetten, kıskançlıktan şiddetle kaçınmaları, bunlara eğer dikkat ederlerse, özen gösterirlerse çok güzel olaylar inşaAllah, çok güzel gidiyor.



Destan TV, 8 Mart 2009

Adnan Oktar: Müslümanların birlik olması Allah’ın emri farzdır, bölünmeleri haramdır. Kurşunla kaynatılmış binalar gibi diyor Allah. Birlikte mücadele edenleri Allah sever diyor. Ayrı gayrı hiç Müslümanlık olmamış zaten. Yani Peygamber Efendimiz (sav) zamanında hiç görülmemiş bir şey bu. Bölünme zaaf ve çökmeyi getirir. İslam aleminin bir avuç mason ve Siyonist tarafından, ateist Siyonist tarafından böyle ezim ezim ezilmesinin nedeni Müslümanların bölünmüşlüğüdür. Birleştiğinde yani herhangi bir güç uygulamalarına dahi gerek yok, kendilerini savunmalarına dahi gerek yok. Adım atamazlar. Ateist Siyonistler böyle pervasızca gidecekler Filistin’i bombalayacaklar, Irak’ta kan dökecekler, Afganistan’ı kan denizine çevirecekler, mümkün değil böyle bir şey. Yani tahayyül dahi edemezler böyle bir şeyi. Müslümanlar bölününce, ufak ufak ufak parçalara ayrılınca, düşünün bir insanın iki ayağını bağlamışsın, kollarını da bağlamışsın, başını da bağlamışsın, iki parmağı oynuyor sadece. İki parmağıyla ne yapabilir? Adam geliyor önce iki parmağını kırıyor adamın. Ama bütün elleri serbest olsa, eli ayağı serbest olsa, kendini mükemmel savunur ve gereğini yapar.

Yeni Şafak, 16 Nisan 2009



TEK SES OLMALIYIZ diyen Sayın Abdullah Gül, "Bu çerçevede bütün dünyanın, özelikle de Arap dünyasının, İslam dünyasının da kendi tezlerini en iyi şekilde, bölünmeden bir bütünlük içerisinde güçlü bir şekilde seslendirmesinin tam zamanıdır" diye konuştu.

Gül, bunun için herkesin elinden gelen gayreti göstermesini istedi. Irak'ta yaşananlara da değinen Gül, Türkiye'nin Irak'ın birlik, beraberlik ve toprak bütünlüğünün korunmasına önem verdiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, "Unutmayalım ki bölünmenin sonu yoktur. Bu bölünme, bazen etnik temel üzerinde olabilir, bazen mezhep farklılığı üzerinde olabilir. Eğer bölünme bir kez başlatılır ve bölünme savunulmaya başlanırsa, bunun sonu gelmez. Öyle olur ki küçük bir köyde aşağı-yukarı mahalle olur, bir aile içerisinde de kardeşler bölünmeye başlar" dedi.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo