Sağlıkta son dönemde yaşanan gelişmeler
ucgen

Sağlıkta son dönemde yaşanan gelişmeler

1649
Ne demiştiNe oldu

29 Aralık 2008, Ekin TV

ADNAN OKTAR: Tarıma çok önem verilmesi gerekiyor. Hayvancılığa çok önem verilmesi gerekir. SAĞLIKVE ENERJi SEKTÖRÜNE. BU DÖRT SEKTÖR ÇOK ÖNEMLİDİR. HAYVANCILIK, TARIM, SAĞLIK VE ENERJİ SEKTÖRÜ. YANİ BUNUN BİR KERE DEVLET TARAFINDAN TAM KORUNUP KOLLANMASI GEREKİYOR. BUNUNLA İLGİLİ BÜTÜN YAN SANAYİLERİN DE KORUNUP KOLLANMASI GEREKİYOR. Onun dışında da tevekkül ve kardeşlik ruhunun çok güçlü olması. İşin doğrusu bu kriz bize o anlamda pek dokunmaz. Yani inancımızdan dolayı, ahlakımızdan dolayı, yapımızdan dolayı dokunmaz. Ama zenginlik refah ve güç için mutlaka Türk İslam Birliği, hiç gecikmeden. Bunun başka hiç bir çözümü yok. Bunun yapılması durumunda haftalar içinde günler içinde bu büyük nimetin etkilerini görmeye başlarız. Yani hayret edilecek bir sevinç ve hayret edilecek bir zenginlik ve gelişme olacaktır. Yani herkes şaşırır meydana gelen zenginliğe.


Çay TV, 11 Mart 2009   

Adnan Oktar:Bir de hastalıklar; mesela bir adam, devlet memuru bir tane ev almış. Bütün emeğinin sonucu, emeklilik ikramiyesini almış, onla ve biraz da katıştırarak bir ev almış. Adama diyorlar ki tam emekli olmuş, hastaneye gidiyor, kardeşim sen kanser hastası olmuşsun. Ne yapalım diyor, buna en 200 milyar gerekir diyor adam, tedavisi için. Nasıl yapacağız diyor, işte bulacaksın diyor. Yoksa git başının çaresine bak kendin bilirsin, hemşerim diyor, adam işine bakıyor, yüzüne de bakmıyor. Bu çok korkunç bir şey, her hasta bizim sorumluluğumuzdadır millet olarak. Hasta olmak suç değildir, şereftir, onurdur ve yükümlülüğü bizim üzerimizdedir. Hasta olduğunda o kişi, o kardeşimiz artık bize emanettir, milletçe bize emanettir. Ona biz bakacağız, yemesinden, içmesinden, konforundan, neşesinden, mutluluğundan, tedavisinden, her şeyinden biz sorumluyuz. HASTADAN PARA ALINMAZ, en kaliteli, en güzel hastaneye gidecek, BİRİNCİ SINIF HASTANEYE GİDECEK KANSER HASTASI; ORADA ASLANLAR GİBİ TEDAVİ OLACAK, HÜRMET GÖRECEK, SEVGİ GÖRECEK, HATTA ONUN GÜZEL GENİŞ SALONLARINDA OTURTACAKLAR. Dini sohbetler yapılacak, konuşacak, morali güçlü olacak onun. Çünkü bu tip hastalıklar da biliyorsunuz moral önemli. Adama sen evini sattırırsan, arabasını sattırıyorsun, bankadaki bütün paralarını alıyorsun, borca sokuyorsun, adamı tedavi ediyorsun. Ama tedavi oluyor mu olmuyor mu o da ayrı mesele; adamı çift yerden vurmuş oluyorsun bu sefer. Hem hastalığına sevgi ve şefkat göstertmeyerek hem de ekonomik yönden çökerterek. HASTADAN PARA ALINMAZ; BİZ MİLLİ BİR TERBİYE OLARAK BUNU YAPACAĞIZ. Bu asla kabul edilecek bir şey değildir.

Yeni Akit, 10 Şubat 2011

SağlıkBakanlığı'nca yatağa bağlı hastalar için oluşturulan "Evde Sağlık Hizmetleri birimi" ile hareket kabiliyetini kaybetmiş, sağlık kuruluşlarına gelemeyen hastaların derdine derman olunuyor. Hastalığı ağır ve yatalak durumundaki hastalar için oluşturulan evde sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen hasta veya yakınlarının başvurusunu değerlendirilmesinin ardından Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, hastalara evlerinde hizmet veriyor.

Zaman, 23 Mart 2011

Devlet tarafından verilen evde bakım ücreti, engellileri geçinebilmek için dilenmekten kurtardı. Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, maaşların artması ve evde bakım ücretinin verilmesiyle birlikte dilenen özürlü sayısının yüzde 80'den fazla azaldığını söyledi. Bakıma muhtaç engellinin, ikametgahında bakım hizmeti veren akrabasına veya vasisine bir aylık net asgari ücret tutarı 'evde bakım ücreti' ödeniyor. Bu durum, yatılı bakım talebiyle başvuran özürlü sayısını da sıfırladı.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo