Rasmussen: 'Afganistan'a Türk eğitmen gönderin'
ucgen

Rasmussen: 'Afganistan'a Türk eğitmen gönderin'

40519
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ankara’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşmede Rasmussen, Afganistan’daki güvenliği güçlendirmek amacıyla bu ülkede bir merkez kurulacağını belirterek, Türkiye’den daha çok askeri eğitmen istedi.

İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Davutoğlu, Afganistan’a katkı konusunun sık sık gündeme geldiğini belirterek, Türkiye’nin ise sürekli katkıda bulunduğunu vurgulayarak, “Şu anda 795 askeri personelimiz Afganistan’da görev yapıyor.


Vatan, 29 Ağustos 2009




Destan TV, 5 Ağustos 2008

Adnan Oktar: Amerika’nın bu işi yapamayacağını Amerika kendisi gördü. Yani onların yapacağı bir şey değil. Avrupa hiç yapamıyor, çekiliyorlar zaten. Irak tek başına zaten bunu yapamaz paramparça olur ve iç savaşlara dönüşebilir, kargaşaya gidebilir olay. Filistin ile İsrail arasındaki olay da yatışmaz. İnşaAllah tek çözüm Türkiye’nin bölgede ağabeyliği kabul etmesi. Ben ağabeyliği size teklif ediyorum diyecek... Huzur gelecek, adalet gelecek, barış gelecek, ekonomi canlanacak, şahlanacak ve süper devlet olacaklarını çok iyi biliyorlar... Türk askeri nereye gitse alkışlarlar sevgiyle karşılanıyor. Çok yiğit, efendi mizaçlıdır Türk askeri ve çok adaletlidir. Dünyanın her yerinde sevilir. Afganistan’da seviliyor, Somali’ye gitsin sevilir. Her yerde... Bosna’ya gitsin seviliyor. Niye? Çünkü çok vicdanlı, efendi, saygın, adaletli ve makuldür Türk askeri. Ve çok çok vicdanlıdır. Böyle bir anne baba şefkati taşır. Ve çok makul hareket eder Türk askeri. Yani, kendini kaptırmaz. Mutedildir, bölgede en iyi yönetim Türk devletinin bölgede ağabeylik yapmasının olacağını herkes ittifakla kabul ediyor.
PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo