Neden Türk İslam Birliği Gerekli ?
Türk-İslam birliği gerekli çünkü tüm dünya acı içinde, müslümanların maruz kaldığı zulüm bitmiyor, aksine artıyor. İşte örnekleri:
Çin'den Müslüman Uygurlar'a Din Yasağı
Çin yönetiminin Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine karşı yeni bir zulüm ve kışkırtma amaçlı yasaklama kararı aldığı ve bu yasaklamaların bir düzenleme ile yürürlüğe konulduğu bildirildi. Yeni yasaklama kararı ile devlet memurlarından sonra, devlet memurlarının aileleri ve yakınlarının İslam dinine inanmaları yasaklanmış oldu. Buna aykırı davrananların ise ağır cezalarla karşı karşıya kalacağı bildiriliyor.
Kaşgar'da bulunan komünist parti teşkilatının internet sitesinde yayınlanan genelge ve ekinde yer alan 15 maddelik yeni yasaklara göre devlet memurlarının ve akrabalarının İslam diniyle ilişkilerini kesmeleri isteniyor.
Yasakların 'güvenlik ve istikrarın uzun süreli olarak korunması stratejisi' çerçevesinde ilan edildiği bildirilen genelgede İslam dinine inanan, namaz kılan, oruç tutan ve dini içerikli kıyafetler giyen devlet memurları yasak kapsamında 'devletin güvenliği ve istikrarına zarar verenler kategorisi' altında en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtiliyor.
Gözlemciler, Müslüman Uygur devlet memurlarının dini, duygu ve düşüncelerinin Çin Komünist Partisi'nin en büyük endişe ve handikapı haline dönüştüğünü bildirdi.
www.Turk-islamkulturu.com
Arakan'da Müslüman Liderler Tutuklanıyor
Myanmar yönetiminin dini liderler ve cemaat önderlerini ardı ardına tutuklaması üzerine Müslümanlar Arakan'dan kaçıyor.
Myanmar'da Arakanlı Müslümanlar, hükümetin son dönemde bölgede kitlesel boyutlarda tutuklamaların yapılması üzerine anayurtları olan Arakan'dan kaçıyor.
Sivil toplum kuruluşu Arakan Projesi'nin başkanı Chris Lewa, yaptığı açıklamada, bir haftada sekiz bin Müslümanın Arakan'dan ayrıldığını, bunun, 2013 yılı boyunca bölgeden kaçan Arakanlı sayısından fazla olduğunu söyledi.
Lewa, Arakan'dan ayrılan Müslümanların, teknelerle Tayland ve Malezya'ya geçtiğini, Myanmar polisinin tüm bu olanlara seyirci kaldığını belirtti.
Arakan'da son dönemde dini liderlerin ve cemaat önderlerinin ardı ardına tutuklandığını ifade eden Lewa, bazı tutukluların işkenceye maruz kalarak öldüğünü savundu ve bu durumun, "halkın arasında bir çeşit paniğe yol açtığını" bildirdi.
Myanmar'da başta Rohingyalar olmak üzere Müslüman toplulukların, yıllardır artan bir şekilde sosyal ve siyasi hayatta ötekileştirildiği ifade edilen raporda, Müslümanların büyük bölümüne tam vatandaşlık verilmediğine ve şu anda parlamentoda Müslümanların oy hakkının kaldırılması yönünde çabaların varlığına işaret edildi.
Suriye'de Ekim Bilançosu: 1987 Ölü
Suriye'de geçtiğimiz Ekim ayında 1987 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yayınlanan rapora göre, Esed rejimine bağlı güçler, Ekim ayında aralarında 216 çocuk ve 121'den fazla kadının bulunduğu bin 113 sivili öldürdü.
Rejime bağlı güçlerin, girdiği çatışmalarda veya düzenlediği saldırılarda 492 muhalifi öldürdüğü belirtilen raporda, IŞİD terör örgütü ile muhalifler arasında meydana gelen çatışmalarda da 38 muhalifin hayatını kaybettiği bilgisi verildi.
Bu sürede "118 kişinin rejim güçlerince işkenceyle öldürüldüğü" ifade edilen raporda, ayrıca 124 kişinin ise kimin tarafından öldürüldüğünün tespit edilemediği kaydedildi.
IŞİD'in aralarında bir çocuk ve bir kadının yer aldığı 39 sivili öldürdüğü vurgulanan raporda, muhaliflerin aralarında 17 çocuğun olduğu 54 sivili öldürdüğüne işaret edildi.
Raporda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğünde IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon güçlerinin 9 sivili öldürdüğüne dikkati çekildi.
SNHR'nin bir önceki raporuna göre Eylül ayında 2 bin 375 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.