Krize çözüm İslami bankacılıkta
ucgen

Krize çözüm İslami bankacılıkta

11805
Ne demiştiNe oldu


MPL TV, 21 Kasım 2008

Adnan Oktar: Bu krizden çıkılmasının yolu faizin kaldırılmasıdır. Yani İslami bankacılık diye tabir edilen bankacılık sistemine dönülmesidir. Bütün Amerika’da ve İngiltere’de bunun başarılı olduğunu herkes gördü. Şu an krizden tek etkilenmeyen banka sistemi bu. Ve  herkes de onlardan kredi alıyor şu an. Yani hem Amerika’da hem İngiltere’de hem Avrupa’da bu inceleniyor şu an.



American Public TV, 19 Aralık 2008

Adnan Oktar: İslam’ın getireceği çözümde bir kere tevekkül vardır, panik yoktur. Bu tip olaylarda panik temel bozucu etkenlerden bir tanesidir. Müslümanlar tevekküllü olduğu için, panik olmayacağı için bir kere panik sorunu ortadan kalkar. İkincisi müslümanlıkta faiz yoktur. Faizler bu sistemi meydana getirdi. Faizin sıfıra getirilmesi gerekiyor. Yardımlaşma vardır İslam’da.

Timetürk, 9 Haziran 2009



Global ekonomik krizle başa çıkmaya çalışan Avustralya’nın kabine bakanı Chris Bowen Sydney Morning Herald’a yaptığı açıklamada istihdam yaratmak ve krizin önüne geçebilmek için Asya'daki İslami marketlere yöneleceklerini söyledi. İslami bankacılığa girmenin Avustralya ekonomisini canlandıracağını ve istihdam sağlayacağını söyleyen Bakan Bowen, Avustralya’da İslami Bankacılığa izin veren kanunun henüz geçirilmemiş olmasından dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Eylül’den beri devam eden finansal kriz Avusturalya marketlerini alt üst etmişti. Oysa faiz ödemeleri ve yüksek riskli tahvillerle iş yapmayan İslami finansal kurumlar ekonomik krizde ayakta kalmayı başardılar.

30 yıl önce başlayan ve finansal endüstrisinin en hızlı büyüyen sektörü olan İslami finansal marketler dünyanın her tarafından yatırımcılar ve bankacıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Dünya çapında sayısı 300’e ulaşan İslami banka ve finansal kuruluşun değerinin 2013 yılına kadar toplam 1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo