Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı: “Caydırıcılık İçin Füze Savunma Sistemi Çok Önemlidir”
ucgen

Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı: “Caydırıcılık İçin Füze Savunma Sistemi Çok Önemlidir”

5379
Ne demiştiNe oldu

Sayın Adnan Oktar PKK ile mücadelede ordumuzun gelişmiş silahlarla donatılmasının caydırıcılık bakımından çok önemli olduğunu sıklıkla dile getirmektedir. TSK’nın özellikle uzun ve kısa menzilli roketlerin üzerinde durmasının çok etkili olacağını söylemektedir.

Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin de Al Jazeera için kaleme aldığı yazısında Sayın Oktar’ın üzerinde durduğu bu konuya değinmiştir.

30 Haziran 2015, A9 TV

ADNAN OKTAR: Ama asıl füze. Uzun menzilli füzeler, kısa menzilli füzeler. Karadan karaya, karadan havaya. Özellikle karadan havaya çok önemli, hava savunma füzeleri. Zaten benim gördüğüm en önemli silah hava savunma füzeleri. Yani uçağı yaklaştırmayan, füzeyi yaklaştırmayan füzeler. Bunlar çok caydırıcı olur. Çünkü sende öyle füze olduğunu bilirse adam yanaşmaz. Dikkatli olmak lazım.


22 Mayıs 2015, A9 TV

ADNAN OKTAR: Bizim güçlü şekilde silahlanmamız gerekiyor ve silah depolarımızın da çok esaslı olması lazım. Mesela yerin iki yüz metre altında çok kapsamlı silah depolarımızın olması lazım. Mesela Allah vermesin, on yıl bir savaşta yetecek kadar mühimmat olması lazım.

Özellikle füze teknolojisi geliştirilmeli. Mesela jiroskop kontrollü, daha basit teknolojiyle roket de yapabilirler çok pahalıya da mal olmaz bu. Mühim olan sayıca çok olması, bu tedirgin edicidir, çok caydırıcıdır.


17 Mart 2015, A9 TV

ADNAN OKTAR: Füze; en önemlisi füzedir. Tank tek bir mayınla yok edilir. Uçak da ufacık omuzdan atılan bir roketle indiriliyor aşağıya. Ama roket mükemmel bir şey, yakalanması da mümkün değil çok zor. İnsan kaybı da olmaz ve çok caydırıcıdır. Bin, iki bin, üç bin, dört bin, beş bin, on bin kilometre menzile ulaşabilecek ayrı ayrı roketler yapılması lazım. Ne kadar? En az bir milyon adet ve yer altında. Çelik; çelik kapaklı, çelik kapak açılacak yer altından karadan karaya. Karadan havaya. Bu güzel olur. Caydırmak açısından, yoksa can yansın istemeyiz tabii.


8 Şubat 2015, A9 TV

ADNAN OKTAR: Enfal Suresi 60. ayette güç bulundurmanın, kuvvet bulundurmanın küfrü caydıracağını söylüyor Cenab-ı Allah. Onun için biz de çok gelişmiş silahlarla, özellikle roket sanayini çok geliştirerek küfrü caydıracağız. Mesela; bin kilometre, iki bin kilometre, üç bin kilometre menzilli roketler. Bu roketlerden kısa menzilli olanlardan 400 bin-500 bin, öbürlerinden yine 50-100 bin adet. Çok menzilli olanlardan da 3-5 bin adet bulundurduğumuzda bölgenin en güçlü ülkesi oluruz askeri yönden. Tankla olmaz, topla olmaz. Havadan vurup bitirirler ama roketi vurmak mümkün değil. Hele bu kadar roketle baş etmek mümkün değil. Roketin caydırıcılığı dehşettir.  


22 Aralık 2014, A9 TV

ADNAN OKTAR: Makine Kimya Endüstrisi uzun menzilli roket yapsın. Caydırıcı olur. En az on bin kilometre menzilli roket yapsın. Beş bin kilometre. Ve çok fazla roket. Roketin üstünde çok dursun. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en mühim gücü roketten oluşsun. Tankla topla olmaz. Roket çok caydırıcı olur. On binlerce, yüz binlerce roketi olması lazım Türkiye’nin. PKK’nın en yıldığı roket. Ayette de var ya Cenab-ı Allah şeytandan Allah’a sığınırım; “Caydırıcı güç hazırlayın” diyor Allah. Roket caydırıcı güçtür. 

 

8 Ekim 2015, Time Türk

Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin hava ve deniz kuvvetlerindeki reform ihtiyacını Al Jazeera için kaleme aldı ve şunları söyledi:

“Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlali ve F-16'ları tacizi, hava savunma gücümüzü yeniden tartışmaya açtı. Bu alanda son yıllarda başlayan önemli projeler olsa da eksikler büyük, Türkiye'nin hâlâ bir füze savunma sistemi yok.

Hava ve Deniz Kuvvetleri hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hem de bölgemizde etkin, caydırıcı bir güç olabilmenin vazgeçilmez unsurlarıdır. 

Türkiye'nin hava savunması görevi Hava Kuvvetleri'ne aittir. Soğuk Savaş döneminden bu yana hava savunmasının uçaklarla yapılması konsepti ağırlık kazanmıştır ve ABD'den aldığımız NIKE füzeleri dışında yüksek irtifa ve uzun menzilli hava savunma füzesi yoktur. Elimizdeki tek güç olan NIKE füzeleri de en az 50 yıl öncesinin teknolojisine sahip olup kullanılamayacak durumdadır. Türkiye'de sadece bir batarya kalmış, diğerleri kullanım dışı bırakılmıştır. 

Yine günümüzde önemli bir tehdit haline gelen balistik füzelere karşı da bir savunma sistemimiz yoktur. Bu konudaki çalışmalar 15 senedir sürmesine rağmen henüz bir sonuca ulaşılmamıştır. Bulunduğumuz coğrafyada caydırıcılık için bu sistemlere ihtiyacımız vardır ve sadece uçaklara dayalı bir hava savunma sistemi yeterli değildir.”

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo