Borç krizi, 5 ülkede iktidarı değiştirdi
ucgen

Borç krizi, 5 ülkede iktidarı değiştirdi

37972
Ne demiştiNe oldu

Çay TV, 4 Mart 2009

ADNAN OKTAR: Ben ekonomik kriz başladığında ta başında söyledim, "bu yedi yıl sürecek dedim ve GİTTİKÇE ŞİDDETİNİ ARTTIRACAK" dedim. "Ciddi kıtlık da meydana getirecek dünyada" dedim, "buna karşı ciddi önlemler alınması şu andan hazırlık yapılması gerekiyor" dedim ve tek çözümün de Türk İslam Birliği olduğunu söyledim. Bunun dışında mahvolur dünya ben açıkça söyleyeyim, perişan olurlar, yani dünya tarihinde görülmemiş bir kıtlığa dönüşür. Tek çözümü Türk-İslam Birliği’dir. Bunun bereketiyle, bunun güzelliğiyle, bunun huzuruyla bu sefer bu olay tam tersine dönecek... Bunun sonuna kadar beklemenin gereği yok. Bakın dünyada artık ülkeler de batıyor şu an ülkeler de iflas etmeye başladı.Birde bu çıktı ben mesela hiç duymuyordum. Şirket batar dedim, ama ülke batmasını duymuyordum ülke ekonomileri batıyor. Hergün yeni bir haber alıyoruz koskoca şirketler batıyor. Bizim Türkiye’mizin bu beladan kurtuluşunun çözümü tekrar tekrar söylüyorum Türk İslam Birliği’dir, maneviyata çok sıkı sarılmamızdır, birbirimizi koruyup kollamamızdır. Fakirlere şefkat duymamız, merhamet duymamızdır. Malı ve parayı tutmakta bu belanın en tetikleyici gücüdür. Malı kullanmak, malı dağıtmak, parayı dağıtmak ve parayı hareketlendirmek gerekiyor. Ama bu tabi bir manevi terbiye işidir. Şevk işidir, heyecan işidir, aşk işidir, inşaAllah bunlarda olacak.

Kanal 35, 21 Mart 2009

ADNAN OKTAR:Ben söyledim, 2014 yılına kadar bu Nuh tufanı gibi bu sistem devam edecek, dedim. Ekonomik kriz yutarak, katlanarak devam edecek dedim, yok dediler yani 1 seneye düzelecek dediler, hayır öyle değil dedim, 7 yıl sürecek dedim, bakın dediklerim doğru çıktı ve doğru çıkıyor. Ve bütün büyük sanayileri, bütün ünlü gelişmiş şirketleri önüne katarak katlayarak, böyle ülkelerin ekonomilerini çökerterek devam edecek. Ve dünyayı ancak Türk İslam Birliği kurtaracak, bunu da söyleyim.

 

Yeni Asya , 23 Kasım 2011

Avro bölgesinde büyüyen devlet borçlarından kaynaklanan krizler beş ülkede iktidarın değişmesine yol açarken, Uluslar arası Para Fonu (IMF) ve AB’ye karşı egemenliğin kaybedildiği algısı, hükümetlerin meşrutiyetlerinin sorgulanmasına yol açıyor. Krizin başladığı 2009’un sonundan bu yana İrlanda ve Portekiz’de borçlanma maliyetlerinin kontrolden çıkmasının ardından uluslar arası mali yardım talebi sonrası hükümetler düştü. 

 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo