8 Mart 2006 tarihi dünyada bir ilkin Türkiye`de yaşanmasına sahne oldu..
Dünyanın ilk yaratılış müzesi İstanbul`da açıldı. Bilim Araştırma Vakfı ve Milli Değerleri Koruma Vakfı`nın ortak çalışmalarıyla Küçükçekmece Belediye`sine ait Halkalı Kültür Merkezi`nde açılan bu müzede yaratılışın bilimsel delilleri olan yüz milyonlarca yıllık gerçek fosiller sergilendi. İkinci Yaratılış Müzesi ise 10 Mart 2006 tarihinde Beylikdüzü Stars Alışveriş Merkezi`nde açıldı.
Yaratılış müzesinde dünyanın farklı bölgelerinden getirilen milyonlarca yıllık çok sayıda fosil bulunuyor. Yaşları 400 milyon yıl önceye kadar uzanan ve yer katmanlarında taşlaşarak ya da amberler içinde korunarak günümüze kadar yapılarını koruyan bu fosiller evrim teorisinin tüm iddialarını çürütüyor.
Bilindiği gibi evrim teorisi, canlılığın yeryüzünde tesadüfen başladığını ve türlerin milyonlarca yıllık bir süreç içinde değişim geçirerek günümüzdeki yapılarını kazandıklarını iddia etmektedir. Müzede sergilenen fosiller ise, canlıların bugünkü halleriyle yeryüzünde belirdiklerini ve hiçbir değişim geçirmediklerini dolayısıyla yaratıldıklarını ispatlıyor.
Müzeye gelen ziyaretçiler 240 milyon yıllık örümcek, kertenkele ve kuş fosillerinin günümüz canlıları ile aynı olduklarını gördüklerinde hayrete düştüklerini belirttiler.
Müzede fosillerin dışında afiş sergisi ve çok sayıda ışıklı pano da yer almakta. Bu afişlerde ve panolarda evrim teorisini yaşatmak uğruna yapılan sahtekarlıklarla, canlıların bedenlerindeki kusursuz sistemlerle ve evrenin yaratılışıyla ilgili bilgiler bulunuyor.