İskandinavya`da kışın üzeri buz tutan sığ su birikintilerinde yaşayan sazan balığı, 5 gün boyunca oksijensiz kalsa da kalbi atmaya devam ediyor! Bu bölgelerde yaşayan hayvanlar yeterince oksijen üretemiyorlar. Bunun yanı sıra oksijensiz solunum sonucu açığa çıkan laktik asit vücutlarında birikiyor. Bu durumda hayvan, ya oksijen gereksinimini en aza indirmeli ya da daha hızlı enerji elde etmenin yolunu bulmalıdır. Sazan balığı daha hızlı enerji elde ederek çözüme ulaşır. Ancak bu durumda da yedek besine ihtiyacı vardır. (radyoharunyahya.com) Yarattığı tüm canlıların ihtiyaçlarını en iyi bilen Allah, sazan balığını kendi türünde en büyük karaciğerle ve bedenine oranla en büyük enerji deposuyla birlikte yaratmıştır. Oksijensiz ortamda da balığın kalbi attığı için enerji tüm bedenine iletilebilmektedir. (Society for Experimental Biology Basın Bülteni, 2 Nisan 2004)
Oksijensiz solunum sonucu açığa çıkan laktik asit ise kas dokusuna gönderilerek etanol adı verilen maddeye dönüştürülür. Sonra da etanol solungaçlardan dışarı atılır. Böylece kan dolaşımının kalbin atması sayesinde devam etmesiyle zararlı atıklar vücutta birikmemiş olur. Ne dolaşım sisteminden ne de oksijenin varlığından haberdar olan balık, hiç tanımadığı bir maddeyi yine hiç tanımadığı etanol maddesine dönüştürmektedir. (evrimcilerinitiraflari.com) Kuşkusuz bu yapı bütün detaylarıyla, Allah`ın sonsuz ilminin ve kusursuz yaratışının eserlerinden yalnızca biridir. Bir ayette şöyle buyrulmaktadır:
"De ki: "Göklerde ve yerde olanlar kimindir?" De ki: "Allah'ındır." O, rahmeti Kendi üzerine yazdı. Sizi kendisinde şüphe olmayan kıyamet gününde elbette toplayacaktır. Nefislerini hüsrana uğratanlar, işte onlar inanmayanlardır." (Enam Suresi, 12)