Yaratılış Atlası'nın Etkileri
ucgen

Yaratılış Atlası'nın Etkileri

2514

Le Monde gazetesinde yer alan bir diğer haber ise 8 Şubat 2007 tarihli ve gazetenin İstanbul temsilcisi Guillaume Perrier imzasını taşıyor. Haberde Harun Yahya’nın eserlerini yayınlayan Global Yayıncılık yetkilileriyle yapılan röportaja da yer veriliyor:

YARATILIŞÇI TEZLER TÜRKİYE’DE ZEMİN KAZANIYOR

İstanbul’un popüler bir semtindeki Global Yayınevi’nin tertemiz büroları faaliyetleri hakkında çok açık bilgi veriyor. Toplantı masasının hemen üstünde büyük, resimli kırmızı bir kitap bulunuyor. Bu kitap, Ocak ayının sonlarında Fransız medyasına, okullarına ve üniversitelerine gönderilen, Harun Yahya imzalı, gösterişli “Yaratılış Atlası”.

2001 yılında kurulan Global Yayınevi’nde 92 kişi istihdam ediyor ve yalnızca “çok sayıda eserin sahibi” Harun Yahya’nın (kitaplar, filmler ve internet sitelerinden oluşan) çalışmalarını yayınlıyor.

... 50 yaşındaki (gerçek ismi Adnan Oktar olan) Harun Yahya 20 yıldır yaratılış ve din üzerinde kitaplar yayınlayan bir yazar.

... 2006’da, Darwin’in yanıldığını ispatlayan fosiller yalnızca İstanbul’da 350 kez sergilendi. Çocuklar için hazırlanan kitaplar da ücretsiz olarak dağıtıldı. Yaratılışçılık, yavaş yavaş Türkiye’de yerleşiyor.

Ortadoğu Üniversitesi’nden Aykut Kence “Onların tezleri 1985 yılından itibaren okul kitaplarında görünüyor. . O yıllarda ilk okullarda evrim fikrine rastlamak bile imkansız. Son on yıl içinde yetişen öğretim görevlilerinin pek çoğu yaratılışçılığa “döndü”ler. Bilimler Akademisinin yaptığı araştırmaya göre ülkedeki lise öğrencilerinin % 75’i evrim teorisine inanmıyorlar.”


PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo