Bir grup Fransız üniversite ve akademi profesörü sabahın erken vakitlerinde uyandıklarında posta kutularında, Harun Yahya olarak da tanınan Türk yazar Adnan Oktar’ın kendilerine ithaf ettiği Yaratılış Atlası ansiklopedisinin büyük bir cildini buldular… Avrupalı gazeteler tarafından “EVRİME ETKİLEYİCİ BİR ATAK” başlıklarıyla tarif edildi… İlk bölüm bir çok ülkedeki eğitim çevrelerinin temel aldığı Yaratılış hakkındaki Darwinist iddialara bilimsel bir itiraz ihtiva ediyordu…
Amerika’nın New Scientist dergisi evrimi reddetme iddilarındaki büyük çabası için yazarı “Uluslararası Kahraman” olarak tarif etmesine rağmen, KİTAP FRANSIZ BİLİM AKADEMİLERİNİ EZİP GEÇEN ENTELLEKTÜEL BİR DEPREME NEDEN OLDU. Bu durum, Darwinistler ve materyalistler arasındaki Yaratılış gerçeğine düşman olanları harekete geçirdi ve bunlar hükümetin kitabı yasaklaması için baskı yapmaya karar verdiler…
Uluslararası Kahramanın Dönüşü
Adnan Oktar aniden Fransızların kendisiyle halka açık görüşme taleplerini, dokuz yıllık bir aradan sonra kabul etmeye başladı. İstanbul’un boğaz sularında seçkin bir yatta düzenlenen basın konferansı sırasında, medya sorularını kitabın böyle alışılmadık bir yöntemle dağıtılmasının ardındaki sebepleri üzerinde yoğunlaştırdı…
Çok şık ve sakin gözüken Oktar’ın cevapları, alışılmışın dışında ve dikkatlice seçilmiş olarak geldi. Türkiye’de Darwinizmi oratadan kaldırdıktan sonra, internet vasıtasıyla ve kitaplarını 30’dan fazla lisana tercüme ettirerek, dünya çapında mesajını uluslararası olarak yaymayı hedeflediğini söyledi.
Darwinizmi destekleyenleri hicivli bir şekilde Eyfel Kulesi"nde bir basın toplantısına davet ederek, evrimcilerin iddia ettikleri gibi hayatın Dünya üzerindeki biyolojik gelişimini kanıtlayacak fosilleri de beraberlerinde getirmelerini söyledi... Kendinden emin bir şekilde dileğinin, tüm fikirlerin ve felsefelerin öğretilmesi ve böylece gerçeği kabul etme eğiliminde olan insanlara seçim özgürlüğü verilmesi olduğunu açıkça gösterdi. Ayrıca gönderilen kitapların öğrencileri değil akademisyenleri hedef aldığını vurguladı. Burada bütün öğrencilerin zaten internetten ücretsiz bir kopyasını, 20 saniyeden kısa bir sürede indirebildikierini söyledi. Ayrıca kitabına karşı yapılan engellemeleri önemli görmeyerek, web sitesini Fransa’dan ziyaret edenlerinin sayısının, kriz başladığından beri hızla yükseldiğini söyledi.